.

.

KARTiKEL

Jumaat, 16 Ogos 2013

Tajuk Fokus Penting Biologi SPM 2013

Di sini saya senaraikan beberapa tajuk fokus SPM 2013, yang juga merupakan tajuk-tajuk penting yang perlu diberi perhatian oleh para pelajar. Secara tak langsung boleh juga kita sebut sebagai soalan spot atau soalan ramalan SPM 2013. Walau bagaimanapun, saya nak ingatkan, ramalan tetap ramalan. Bila dah nama pun ramalan, maka kena redha lah yer kalau soalan ramalan nih tak keluar dalam SPM nanti. Tapi... Sekurang-kurangnya kita akan berusaha untuk meramalkan dengan SEBAIK MUNGKIN bagi membantu pelajar supaya lebih fokus. Selamat mencuba!



Soalan spot ramalan biologi spm 2013

Tajuk Fokus Penting Biologi SPM 2013
Kertas 2
Section A 
1. Mitosis / Meiosis - Kanser dan kultur tisu
2. Enzim (faktor yang mempengaruhi aktiviti enzim)
3. Ekosistem dinamik
4. Kitar Haid
5. Persenyawaan Ganda Dua
6. Nutrisi
7. Pewarisan / Variasi
8. Pencemaran / Udara / Kesan rumah hijau

Section B
1.  Respirasi dan Fotosintesis

Sumber

Boleh klik juga untuk Tajuk Fokus Penting SPM 2013 bagi subjek berikut:
Tajuk Fokus Penting Sejarah SPM 2013
Tajuk Fokus Penting Sains SPM 2013
Tajuk Fokus Penting Fizik SPM 2013
Tajuk Fokus Penting Kimia SPM 2013
Tajuk Fokus Penting Biologi SPM 2013

25 ulasan:

  1. thank you sir.....I hope this notes help me after my overall revision........

    BalasPadam
  2. mohon copy yer,,

    BalasPadam
  3. tajuk tajuk ni cikgu yg buat analisis ke?

    BalasPadam
  4. Kertas 3 tajuk yg mungkin keluar ialah kadar transpirasi

    BalasPadam
  5. Terima kasih atas perkongsian..
    Semoga semua beroleh manfaat

    Boleh klik pada SUMBER untuk maklumat lanjut

    BalasPadam
  6. MOHON SHARE dlm fb ye

    BalasPadam
  7. harap dpt mbantu

    BalasPadam
  8. bleh bri contoh jwpan sejarah krtas 3 spm 2013 x

    BalasPadam
  9. Cikgu, boleh bagi tips p3 tak ?

    BalasPadam
  10. tima kasih cikgu..ada ramalan untuk paper 3?

    BalasPadam
  11. setakat sekarang blom ada.. kalau ada nanti cikgu kongsikan yer..

    BalasPadam
  12. salam.. cikgu.. boleh tak saya nk mintak tajuk fokus biology 2014

    BalasPadam
    Balasan
    1. setakat sekarang blom ada.. kalau ada nanti saya kongsikan yer

      Padam
    2. trima ksih cikgu.. sbb ada masa utk membls msj sy. :)

      Padam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  14. Sir,can you please share spot topic for spm2014 biology...

    BalasPadam
  15. Sir,can you please share spot topic for spm2014 biology...

    BalasPadam
  16. Salam cikgu ada tak analisis biologi spm 2014 kalau ada tolong emailkn ..amat memerlukan paiezdwan@gmail.com terima kasih

    BalasPadam
  17. cikgu boleh tak sya nak tahu tajuk penting spm 2015

    BalasPadam
  18. tolong saya cikgu saya amat memerlukan tajuk penting spm 2015

    BalasPadam
  19. saya nak tajuk penting biologi spm 2015....... tolonglah

    BalasPadam