.

.

KARTiKEL

Isnin, 21 April 2014

Format PT3 Bagi Subjek Sejarah (Pelbagai Instrumen)

Berikut adalah format Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) bagi subjek Sejarah (Pelbagai Instrumen : Tugasan Bertulis)

Format PT3 Bagi Subjek Geografi (Pelbagai Instrumen)

Bagi subjek Sejarah, kaedah Pelbagai Instrumen digunakan. Pelbagai instrumen yang dimaksudkan adalah boleh diadakan dalam bentuk:
 1) Tugasan bertulis
2) Ujian amali
3) Projek
4) Kajian Lapangan
5) Kajian Kes
6) Demonstrasi
7) Persembahan


Boleh rujuk penerangan lanjut mengenai Pelbagai Instrumen.

Bagi memahami PT3 (Pentaksiran Tingkatan 3) dengan lebih lanjut, boleh baca artikel mengenai Jadual dan Pelaksanaan PT3. Rujuk juga jadual pelaksanaan PT3 supaya dapat bersedia lebih awal.

Bagi format untuk subjek lain, boleh baca kat artikel Format PT3 (Pentaksiran Tingkatan 3).


76 ulasan:

  1. HARAP HARAP SEMUANYA DALAM OBJEKTIF

    BalasPadam
    Balasan
    1. YA SETUJU JUGA...........

      Padam
    2. Soalan pt3 kebanyakan KBAT..

      Padam
    3. manada!!!!!sudah tukar ma!!!!

      Padam
    4. pt3 tak ada objective

      Padam
    5. seronok btl la ..

      Padam
    6. hahha pt3 menyusah kan orang la -_- == '

      Padam
    7. lol harap je!

      Padam
    8. killer sejalah endak....hahaha

      Padam
  2. ea , tpy cikgu sya kata tedha soalan objektif , sumanya soalan subjektif ><

    BalasPadam
    Balasan
    1. aduiii.. tuh lagi ssh. bru objektif pn spruh mti jwb nhe plak soalan subjektif aduii >_<

      Padam
    2. mmg semua soalan subjektif dan semuanye msanya 2 jam,,,math sya pun x sempat siam dlm msa 2 jam,,,da la hots soalannya bnyk plk 2,,,,

      Padam
    3. susah betul ni...

      Padam
    4. nak menangis......:(

      Padam
    5. Susah btol pt3 tahun ni

      Padam
    6. sakit kpala la nk fkir sal sekolah lg sal ayh tngah skit lgi..hurmhhhhhhh....

      Padam
    7. harap harap allah menperpermudahkan doa ku untuk berjaya aminnnnnnnnn

      Padam
  3. susah giler sejarah nhe.. aduiii

    BalasPadam
  4. kalau objektif senang dapat A. subjektif ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. nama kamu?

      Padam
    2. my name is anonymous.....

      Padam
    3. BILA AKAN DAPAT SOALAN NI?

      Padam
    4. Belum LAgi Ya :P

      Padam
    5. SOALN mnyusahkan

      Padam
    6. gi mna aq maw lulus

      Padam
  5. tiada ssh, lau da usaha....no work,no gain

    BalasPadam
  6. study smart guys ..

    BalasPadam
  7. Saya rasa , lolo r kite nnti . Tapi kn , ade baiknye buat mcm nie dan ade buruknya . So , apa kata kite struggle je utk kite punye exam . Senang ke susah ke , kena hadapi jugak . Kite tawakal je . Yg penting kite dh usaha :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang lolo sungguh lah. dakpe hadapi je. serah kat Allah. kita sebagai penuntut ilmu just belajar dapat ilmu. apa2 pprksaan terima je. :) keeep calm and study :* chaiiyok pt3 / form 3

      Padam
  8. mana projek contoh?

    BalasPadam
  9. selamat mencuba..untuk penuhi transformasi pendidikan kita.

    BalasPadam
  10. Agak susah nie ,tpi klw bljr btul2 psti bjaya punya



    BalasPadam
  11. cikgu payah tk soalan sejarah ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak payah sangat pun

      Padam
  12. mcm ye ye...

    BalasPadam
  13. serabut la benda ni

    BalasPadam
  14. agk srabut sdikit kalau dh start bnde nie... kami rse stres....... ::)

    BalasPadam
  15. Btul tu ...kite mcm jd bhn
    kaji makmal ...

    BalasPadam
  16. Tak pa kita belajar je ...ada baik buruknya ...kita berusaha dan tawakal je ...angap ni sbagai satu cabaran dan persiapan untuk masa hadapan... insyaallah Allah akan bantu kita jika kita ada usaha..:)

    BalasPadam
  17. Mmg susah smlm dgr pasal taklimat sjrhhh ...mmg susahlah!!! Kalau sama markah kena potong.....whyyy btch '99 yg kena ....knpa .....seperti tikus makmal yg kena diuji ....yeee mmg betul format yg dia pakai cm format SPM ....maybe dorg buat mcm tu bg kita senang dalam spm sejarah ...kita redha je lahhhh

    BalasPadam
  18. Mmg susah lah sb semalam dgr pasal taklimat dkt sklh....mcm esigmant jugak lahh ....format pt3 sejarah mcm format sejarah spm ....kalau tiru ...potong markah okeyy lahhh kalo dia buat mcm tu ....tp knpa tak habis kan jer budakk budakk tahun 1999 bg je lahh budak thun 2000 buatt ...terasa seperti tilus makmal yg sedang diuji .....!!!!! Pls lahhh terpaksa kna redha lahhhh ....hope boleh buattt ....ni baru sjrh blomgeo m lagi hampehhh terasa tikus yg dah separuh nyawa.....

    BalasPadam
  19. sangat susalah pt3 ini tapi ini system yang hebat

    BalasPadam
    Balasan
    1. mencabar sungguh pt3 ni.tuhan saja yang tahu

      Padam
  20. sekarang makin susah :'(

    BalasPadam
  21. Kita tak payah nak merungut dgn PT3 ni, just teruskan belajar je :)) nak buat macam mana ujian :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, dalam hidup ni mana ada benda yang senang betul x?

      Padam
  22. it's damn hard ,............. but i can do it...

    BalasPadam
  23. kna uat lek lok r kita ..
    Dngr khabor nye ssah ugk

    BalasPadam
  24. arghhh....
    susah seh.....
    soalan da la mcm bullshit...
    blm geog lg pnat nyer...

    BalasPadam
  25. semak betul la PT3 nie

    BalasPadam
  26. PT3 bermaksud pembunuh tingkatan 3!!!!

    BalasPadam
  27. doakan kami tw!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha , sungguh kejam...

      Padam
    2. study smart all my friend form3 2014 in this PT3..^_^

      Padam
  28. We must study smart, not study hard ok ....

    BalasPadam
  29. Study dan reda jelah...

    BalasPadam
  30. pt3 sangat susah dan menyusahkan . . .

    BalasPadam
  31. memang susah btul lah pt3 nei..pecah kepala otak memikir .. suda lah smuanya subjektif... ;[ .. .. x lama lagi dah exam pt3.... PBS <--pon blum siap-siap...>//< geo ngan Sejarah pun x pasti lagi mcmmana nak bwat [T_T] *sob,sob* ..paling x suka nei smuanya soalan kbat2...cari kat internet x ade langsung! ........ape bole bwat terima jelah.. saye Redha! xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju[ x100 ] apa bole buat ..redha jelah..

      Padam
  32. boleh tahan susah lahh :(

    BalasPadam
  33. V.V.Boringlahhhh....but it's good...>_<

    BalasPadam
  34. susah sangat la pt3 nim... lbeh baik kita exam PMR ... xde skit kpala mcm nie..............

    BalasPadam
  35. Guyz relax we have to pray a lot n pleased ok

    BalasPadam
  36. cikgu kata pt3 ni hampir sama dengan SPM
    peerhh susah byee
    nk wt cmne doa jela kt tuhan supaya berjaya hmm

    BalasPadam
  37. Pt3 INI sangat susah LA.......... Tapi kalau nak try untuk berjaya , kits boleh berjaya
    °-° :—))

    BalasPadam
  38. Cikgu boleh saya dapat format proses awal tang terbaharu. Sila hantar e-mel kepada saya : vinoth_2206@hotmail,com

    Terima Kasih

    BalasPadam
  39. keliru lahh

    BalasPadam