About Me

Tahniah 25 Penerima Anugerah Guru Inspirasi McD 2021. Jom Kita Baca Kisah Cikgu Khairul Izzudin!

 #AnugerahGuruInspirasiMcD tahun ni melabuhkan tirai dengan pengumuman 25 penerima anugerah. TAHNIAH semua!!! Senarai penerima kat sini https://www.mcdonalds.com.my/bm/anugerahguruinspirasi/winners/2021




Bangga sebenarnya dapat tengok ramai rakan guru yang saya kenali turut tersenarai sebagai penerima #AnugerahGuruInspirasiMcD pada tahun ini. Termasuk seorang adik dalam pendidikan yang saya tertarik nak kongsi ceritanya, iaitu Cg Khairul Izzuddin. 


Kalau di Facebook mungkin kurang dikenali. Tapi di Twitter @mkizzuddin memang cukup popular dia nih. Meski baru 9 tahun bergelar guru, namun saya nampak banyak potensi dia untuk pergi lebih jauh dalam pendidikan. Yang paling saya suka adalah kemahiran Cg Khairul dalam mencari dana untuk kegunaan sekolah menerusi crowdfunding. Skil cari dana nih serious tak ramai cikgu ada kemahiran, termasuklah saya. Last sekali pakat guna duit sendiri. Hahahhaa.. Sebab tu saya kagum dengan dia!




Antara projek crowdfunding dia adalah untuk Projek Uniform Sekolah, Buku untuk projek Library dan baju sukan semasa bertugas di SK Long Palai, Sarawak dulu. Bila dah pindah ke Kelantan di SK Kuala Geris yang popular dengan ‘ghost train’ tu dia sambung lagi projek crowdfunding untuk projek Library dan karnival kanak-kanak. Total semua dana yang dah berjaya dikumpul mencecah lebih RM 20,000. Semuanya demi pendidikan terbaik anak-anak di pedalaman. Haaa.. kau hader?







Saya happy sebab kita sentiasa ada pelapis guru-guru muda yang inshaAllah sentiasa cuba buat yang terbaik untuk anak-anak kita. Tanpa perlu berdrama, tanpa perlu cerita air mata.


Saya doakan supaya guru-guru hebat lagi cekal seperti Cg Khairul Izzudin nih terus diberi kekuatan untuk berjuang demi pendidikan terbaik anak bangsa Malaysia. Selayaknya mereka dipilih sebagai penerima #AnugerahGuruInspirasiMcD bagi tahun 2021 

Boleh tonton video mereka kat bawah ni ya 




Membaca kisah guru-guru ini di laman web McDonald’s memang memberi cikgu-cikgu lain inspirasi  untuk terus melakukan yang terbaik buat anak bangsa.  


Tahniah sekali lagi diucapkan kepada semua penerima anugerah! Jom kita tunggu #AnugerahGuruInspirasiMcD tahun depan!


#TerimaKasihCikgu

#CikguLuarBiasa

#HariGuruMcD

Catat Ulasan

12 Ulasan

  1. Cikgu tak join ke? Tak tahulah macam mana nak join sebagai peserta. Mungkin McD yang buat pemilihan sendiri.

    BalasPadam

  2. Hi there mates, how is all, and what you would like to say concerning this
    article, in my view its truly awesome in favor of me.

    Click here to chceck my blog :: 오피사이트
    (jk)

    BalasPadam
  3. I just love the systematic way in which you have tried to explain the issues. You have written the issues in point to point manner to troubleshoot the issue. It’s nice to find such a blog like this. Great work is done! ufa168

    BalasPadam
  4. memberi cikgu-cikgu lain inspirasi Write My Essay Uk untuk terus melakukan yang terbaik buat anak bangsa.

    BalasPadam
  5. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon 먹튀검증업체 I would like to write an article based on your article. When can I ask for a review?!

    BalasPadam
  6. Shop with every day resuscitated advancement codes for 4000 retailers offering unequivocal hypothesis holds. Free working advancement codes for markdown vouchers and online equine

    BalasPadam
  7. สล็อตที่สามารถสร้างผลกำไรให้คุณอย่างมากมาย ทำเงินให้คุณแบบไม่อั้น เพราะเว็บของเรามีเกมส์ และการเดิมพันให้กับลูกค้ามากมาย และ มีการเงินที่มั่นคง แต่ เว็บตรง ไม่ผ่านเอเย่นต์ คุณจะได้รับเงินอย่างแน่นอน ปลอดภัย 100%บริการ

    BalasPadam
  8. Great blog. Keep up the good work. home-inspection-raleigh-nc

    BalasPadam
  9. Great content. Keep sharing. Raleigh waterproofing

    BalasPadam
  10. I really like the type of post that is simple so that everyone can understand and everyone can understand the message that the author wants to convey. Your style is unique but it is easy to understand what you want to say in this discussion. nytimes wordle

    BalasPadam