About Me

Tahniah 25 Penerima Anugerah Guru Inspirasi McD 2021. Jom Kita Baca Kisah Cikgu Khairul Izzudin!

 #AnugerahGuruInspirasiMcD tahun ni melabuhkan tirai dengan pengumuman 25 penerima anugerah. TAHNIAH semua!!! Senarai penerima kat sini https://www.mcdonalds.com.my/bm/anugerahguruinspirasi/winners/2021




Bangga sebenarnya dapat tengok ramai rakan guru yang saya kenali turut tersenarai sebagai penerima #AnugerahGuruInspirasiMcD pada tahun ini. Termasuk seorang adik dalam pendidikan yang saya tertarik nak kongsi ceritanya, iaitu Cg Khairul Izzuddin. 


Kalau di Facebook mungkin kurang dikenali. Tapi di Twitter @mkizzuddin memang cukup popular dia nih. Meski baru 9 tahun bergelar guru, namun saya nampak banyak potensi dia untuk pergi lebih jauh dalam pendidikan. Yang paling saya suka adalah kemahiran Cg Khairul dalam mencari dana untuk kegunaan sekolah menerusi crowdfunding. Skil cari dana nih serious tak ramai cikgu ada kemahiran, termasuklah saya. Last sekali pakat guna duit sendiri. Hahahhaa.. Sebab tu saya kagum dengan dia!




Antara projek crowdfunding dia adalah untuk Projek Uniform Sekolah, Buku untuk projek Library dan baju sukan semasa bertugas di SK Long Palai, Sarawak dulu. Bila dah pindah ke Kelantan di SK Kuala Geris yang popular dengan ‘ghost train’ tu dia sambung lagi projek crowdfunding untuk projek Library dan karnival kanak-kanak. Total semua dana yang dah berjaya dikumpul mencecah lebih RM 20,000. Semuanya demi pendidikan terbaik anak-anak di pedalaman. Haaa.. kau hader?







Saya happy sebab kita sentiasa ada pelapis guru-guru muda yang inshaAllah sentiasa cuba buat yang terbaik untuk anak-anak kita. Tanpa perlu berdrama, tanpa perlu cerita air mata.


Saya doakan supaya guru-guru hebat lagi cekal seperti Cg Khairul Izzudin nih terus diberi kekuatan untuk berjuang demi pendidikan terbaik anak bangsa Malaysia. Selayaknya mereka dipilih sebagai penerima #AnugerahGuruInspirasiMcD bagi tahun 2021 

Boleh tonton video mereka kat bawah ni ya 




Membaca kisah guru-guru ini di laman web McDonald’s memang memberi cikgu-cikgu lain inspirasi  untuk terus melakukan yang terbaik buat anak bangsa.  


Tahniah sekali lagi diucapkan kepada semua penerima anugerah! Jom kita tunggu #AnugerahGuruInspirasiMcD tahun depan!


#TerimaKasihCikgu

#CikguLuarBiasa

#HariGuruMcD

Catat Ulasan

2 Ulasan

  1. Cikgu tak join ke? Tak tahulah macam mana nak join sebagai peserta. Mungkin McD yang buat pemilihan sendiri.

    BalasPadam

  2. Hi there mates, how is all, and what you would like to say concerning this
    article, in my view its truly awesome in favor of me.

    Click here to chceck my blog :: 오피사이트
    (jk)

    BalasPadam