About Me

4 Langkah Mudah Green Screen Guna Kinemaster

Abam share 4 langkah mudah giler untuk hasilkan video canggih macam baca berita TV3, semudah ABCD.
Kita panggil dia, teknologi #greenscreen atau Layar Hijau. Actually pakai biru pon boleh, so orang panggil dia bluescreen. Kalau pakai pink, dia jadik pinkscreen and so on...
Apps video editing yang saya guna nih Kinemaster. Premium version. Bayar RM139 setahun OK, sebab abam nak yang halalan lagi toyyiban. Tapi abam rasa berbaloi lah dengan full function dia tu. Abam suka! 😍
So berikut adalah 4 kaedah mudah untuk hasilkan video green screen guna #Kinemaster.
1. Masukkan background guna MEDIA
2. Pilih LAYER dan klik MEDIA. Pastu pilih laa video yang anda nak buang background hijau dia tu
3. Kat menu sebelah kanan, cari button CHROMA KEY, tekan untuk ENABLE
4. Adjust SETTING bagi kualiti lawa lagi

4 Langkah Mudah Green Screen Guna Kinemaster

4 Langkah Mudah Green Screen Guna Kinemaster

4 Langkah Mudah Green Screen Guna Kinemaster



Terus dapat hasilnya weyh... 🤗🤗🤗
Senang sangat kan? Nak ajar budak pon mudah. Suka diorang..
Untuk yang masih tak nampak, boleh tonton video yang abam dah buat pasal greenscreen guna Kinemaster. Klik https://youtu.be/C1lV13wIhFE
Jangan lupa SUBSCRIBE channel abam tu jugak untuk video yang lebih menyengat. Hahahahaa
OK selamat berskrin hijau!

Catat Ulasan

0 Ulasan