.

.

Isnin, 10 April 2017

Iklan Guru Cemerlang Tahun 2017

Iklan Guru Cemerlang bagi tahun 2017 sudah mula berada di laman web KPM pada awal April yang lalu. Bahagian Pengurusan Sumber Manusia (BPSM) akan melaksanakan urusan pemangkuan Guru Cemerlang dan Pensyarah Cemerlang Secara KUP bermula daripada 6 April sehingga lah 5 Mei 2017. Iklan


Iklan Guru Cemerlang Tahun 2017
Iklan Permohonan Guru Cemerlang Tahun 2017

Selain untuk guru, pemangkuan laluan Kecemerlangan ini turut dibuka kepada Guru di sekolah, Kolej Vokasional, dan Pensyarah di IPG, IAB, Kolej Matrikulasi dan ELTC di seluruh negara.

Calon yang memohon diingatkan supaya mengisi Borang Permohonan dengan lengkap dan betul, disertakan dengan dokumen sokongan. Hanya permohonan yang layak (memenuhi syarat dan disenarai pendek) sahaja yang akan dinilai. Calon yang tidak menerima sebarang keputusan / pemakluman selepas tempoh 12 bulan daripada tarikh tutup permohonan, dianggap tidak berjaya.


Untuk Tips atau Panduan Memohon Guru Cemerlang, boleh lah rujuk artikel di bawah:


Tips 1 : Isi Borang
Tips 2 : Filing dan Dokumentasi
Tips 3 : Sesi Pdp yang Berjaya
Tips 4 : Menghadapi Nazir


Oleh kerana keputusan bagi calon yang telah mengisi urusan pemangkuan Guru Cemerlang pada tahun 2016, masih belum diketahui, maka calon-calon yang telah memohon pada tahun 2016, boleh juga memohon semula bagi urusan tahun 2017, sekiranya masih berminat.3 ulasan:

  1. masalahnya bila pentadbir bersikap tidak professional dgn bersifat emosional dan tidak rasional apabila memberi markah prestasi guru walhal prestasi murid dan band sekolah meningkat. susah lah pentadbir yang merugikan anak bangsa sendiri akibat perangai phd.

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah tahun lepas dapat surat dg44. yg mengecewakan,apabila tgk ada surat memangku GC2017 dan check dgn ppd markah pbppp tahun 2016 merudum 89.9% sahaja, sedangkan sepanjang 7 tahun jadi guru markah xjatuh dr 90%. malu pula bila nak submit borang pd GB ni

    BalasPadam