.

.

KARTiKEL

Jumaat, 27 September 2013

Liga Remaja Kreatif 2013 : Video Pemenang Setiap Negeri

Seperti yang saya janjikan, saya akan cuba kongsikan video pemenang Liga Remaja Kreatif 2013 : Klik Dengan Bijak daripada setiap negeri yang akan mewakili negeri masing-masing ke peringkat kebangsaan pada 31 Oktober di Kuala Lumpur nanti. Ada yang dah berlegar-legar di Youtube dan ada juga yang tak masuk Youtube lagi. Eksklusif! Jom kita sama-sama tengok!

Liga Remaja Kreatif 2013 : Video Pemenang Setiap Negeri

PERLIS
SMA Al Madrasah Al Alawiyah Ad Diniah



KEDAH
SM Sains Kubang Pasu




PULAU PINANG
SMJK Chung Ling




PERAK
SMK Rapat Setia

 

SELANGOR
Sekolah Antarabangsa Asia Pasifik


WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR
SMKA Kuala Lumpur



NEGERI SEMBILAN
Sekolah Datuk Abdul Razak
 


MELAKA
Kolej Yayasan Saad


JOHOR
SMK Semenchu
 


KELANTAN
SMK Cherang Ruku



TERENGGANU
SMKA Nurul Ittifaq


PAHANG
SMK Clifford


SABAH
SMK Kuhara
 


SARAWAK
SMK Luar Bandar No.1 Sibu
 

p/s: Bagi sesiapa yang ada info berkaitan, tolong sharekan link video juga yer bagi Johan negeri yang tak ada video nya kat sini.. ;) 

11 ulasan:

  1. cikgu, peringkat kebangsaan tu format pertandingan macam mana? Menggunakan video sedia ada atau video baru?

    BalasPadam
    Balasan
    1. untuk peringkat kebangsaan, video yang dipertandingkan adalah video yang sedia ada, yang dah menang untuk negeri masing-masing ari tu.. maknanya, video-video yang di atas inilah yang akan menjadi saingan anda pada peringkat kebangsaan nanti..

      p/s: Al-Maad yer?.. saya budak Alaweeyah dulu.. ;)

      Padam
  2. Tahniah kerana mendapat tempat pertama liga remaja kreatif 2013.

    BalasPadam
  3. Video pemenang dari sekolah asia pasifik ada di youtube tajuknya 'hancur'!

    BalasPadam
  4. TQ Diana.. cikgu dah masukkan dalam entri.. ;)

    BalasPadam
  5. Salam.... Tahniah cikgu kerana menjadi Johan Liga Remaja Kreatif 2013... saya pun join pertandingan ni, tp belum ada rezeki.... boleh ke saya send video sekolah saya dan minta pandangan cikgu tentang kelemahan video saya???

    BalasPadam
  6. Salam... terima kasih.. ;)
    Saya rasa lebih baik jika cikgu uploadkan masuk dalam youtube dan bagi alamat link nya kepada saya.. inshaAllah saya cuba bagi pendapat apa yang patut.. ;)

    BalasPadam
  7. kacak eh video ya. boleh sik masokkan dlm rancangan kilauan emas?? ya ya ya! tengok ini awelll lagi dari kamu hi hi hi!!! hai! selamat berkenlan. rentetan dripd itu. sya mengesyorkan polident terlajak laris. ~froggy in pant~ katak bau ontet

    BalasPadam
  8. Cikgu, bole x share aplication yg berguna dlm mmbuat video nie ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak software yang boleh digunakan untuk buat video nih. Bergantung kepada tahap penguasaan IT dan juga pengalaman.
      Cikgu cadangkan penggunaan software Cyberlink Powerdirector atau Sony Vegas Pro atau Adobe Premier Pro.
      Boleh pilih berdasarkan kepada kesesuaian dan mana yang lebih mudah anda gunakan dan explore.
      Selamat mencuba

      Padam