.

.

KARTiKEL

Ahad, 7 April 2013

Cun! Baju Uniform Sekolah di Negara Asia Tenggara

Sebenarnya dah lama sangat nak buat post untuk entri nih. Sebab teringin jugak nak tengok camna baju uniform sekolah di negara-negara lain kat Asia Tenggara nih. So, selepas ada semangat sket nak kutip-kutip dan kumpul semua pic yang ada kat internet, maka dengan bantuan en.Google, berjaya jugak lah saya mengumpulkan semua gambar-gambar contoh baju uniform sekolah di negara-negara Asia Tenggara macam Malaysia, Brunei, Singapura, Indonesia, Filipina, Thailand, Laos, Kemboja, Myanmar dan Vietnam. 
Jom layan!


1. Malaysia

Baju uniform sekolah Malaysia
 Baju uniform sekolah Malaysia


2. Singapura

Baju uniform sekolah Singapura


3. Brunei

Baju uniform sekolah Brunei
 


4. Indonesia

Baju uniform sekolah Indonesia
 Baju uniform sekolah Indonesia



5. Filipina

Baju uniform sekolah Filipina
 Baju uniform sekolah Filipina



6. Thailand

Baju uniform sekolah Thailand


7. Laos

Baju uniform sekolah Laos
 Baju uniform sekolah Laos


8. Kemboja

Baju uniform sekolah Kemboja
 Baju uniform sekolah Kemboja


9. Myanmar

Baju uniform sekolah Myanmar
 



10. Vietnam

Baju uniform sekolah Vietnam
 Baju uniform sekolah Vietnam


p/s : Jom komen baju uniform sekolah mana yang paling cantik! 
Saya vote untuk ................................. ;)


13 ulasan:

  1. vote untuk brunei...memang kemelayuan dan islam itu terserlah daripada uniform pakaian diorang...

    BalasPadam
  2. Suka baju uniform Brunei gak..comei tudung budak2 tu..kalu baju Filipina mcm baju budak Jepun kan? hehe

    BalasPadam
  3. Biara betul baju budak Vietnam macam tu


    Berita Terkini

    BalasPadam
  4. yg Filipina tuh baju dia bebas jer ikut sekolah masing-masing.. sebab tuh banyak jenis, tapi memang style Jepun ler.. ala2 Sailormoon.. ;)

    BalasPadam
  5. uniform vietnam?! ni nak pergi belajar ke nak bergaya ? :O

    BalasPadam
  6. he3.. itu sebenarnya baju kebangsaan diorang tuh.. ;)

    BalasPadam
  7. teringin nak jadi pelajar balik...hehehehe..

    BalasPadam
  8. Uniform pelajar perempuan vietnam sangat high fashion ya... Haha...

    BalasPadam
  9. wahhh yg vietnam sangat bergaya

    BalasPadam
  10. hak3.. macam gaun nak peghik dinner jer kan?..

    BalasPadam
  11. lebih suke tgok Brunei punyer...nmpk sopan....bru nmpk mcm budak "sekolah"...Vietnam stylo....Thailand ala "Jepon"..nk g koloh ko nk g wt gapo???...hahaha

    BalasPadam
  12. Baju perempuan Vietnam nampal macam baju pengantin.

    BalasPadam