About Me

Alhamdulillah! Sijil Kurikulum Global Citizenship Education (GCED)

 Setelah berhempas pulas 4 minggu follow kursus online pasal Global Citizenship Education (GCED) kat @APCEIU, hari nih abam berjaya konvo dengan gayanya. Hahahahhaha...

Mencabar sket kursus online kali nih sebab dia jenis 'Instructor-led'. So pensyarah tu memang follow dari awal setiap tugasan, ada siapkan ke idak, ada tengok video ke idak, sampai lah ke submit tugasan akhir. Penat weyhhh nak follow pace orang ni... Dah la abam ni semua jenis last minute!
Assignment akhir, kitorang kena siapkan satu kurikulum pendek berkaitan pengintegrasian GCED dalam bilik darjah. Abam buat untuk tajuk Climate Action + GCED. Kurikulum untuk bengkel 3 hari kepada murid sekolah menengah.


Tapi alhamdulillah. Berkat kesungguhan nak ilmu atas rasa kekurangan, maka berjaya jugak dapatkan sijil nih tau. Abam happy sampai hilang mata masa tangkap gambar!
Juga TAHNIAH buat Cikgu
Michelle
, rakan KOMTEP yang juga terpilih antara 60 orang peserta semuanya dari serata donia.
Congrats
, We did it! 😍
Untuk rakan-rakan guru yang berminat nak mendalami ilmu #GCED nih boleh lah amik kursus GCED lain di laman Web rasmi APCEIU UNESCO. Ada banyak! Yang self paced pun ada. Senang sket kan sebab ikut timing kita sendiri.
Yang nak guide lebih, boleh pm tepi naa. Sama-sama lah kita jadi Warganegara Global Tanpa Sempadan. 🇲🇾🇲🇾🇲🇾 @ Smk Jerlun

Catat Komen

0 Ulasan