About Me

Syoknya Teroka Ilmu #STEM di Rumah bersama Cikgu Hailmi: The Wayang Kulit!

Pusat STEM Negara, Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar Pendidikan, KPM akan mengadakan Bengkel dalam Talian : Syoknya Teroka Ilmu di Rumah bersama Cikgu Hailmi sebagai pengendali sesi bengkel pada kali ini. 


Syoknya Teroka Ilmu #STEM di Rumah bersama Cikgu Hailmi: The Wayang Kulit!
Syoknya Teroka Ilmu #STEM di Rumah bersama Cikgu Hailmi: The Wayang Kulit!


Kesenian tradisional Wayang Kulit sejak sekian lama telah menerapkan elemen STEM ( Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik ) menerusi bahan yang digunakan, rangka sokongan dan konsep sains yang berkaitan dengan ciri cahaya. Mari kita teroka, keunikan bahan dan ciri cahaya dengan aktiviti yang unik lagi tersendiri.


OK yang tak berkesempatan nak tengok LIVE tadi, boleh tengok sini cmana abam jalankan Projek #STEM dengan tajuk "Wayang Kulit" bagi tajuk pembelajaran tentang ciri cahaya.<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPSTEMN%2Fvideos%2F714612749342491%2F&show_text=1&width=560" width="560" height="521" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media" allowFullScreen="true"></iframe>Alhamdulillah, lega dah selesai jalankan tugas. Terima kasih juga buat team PSTEMN hari ini yang cukup sempoi membantu perjalanan aktiviti, Pn Samohas Hashim sebagai moderator, Pn Kartini dan juga Pn Habibah sebagai teknikal.

Terima kasih Pusat STEM Negara atas peluang yang diberikan.! 😘😘😘

Catat Ulasan

0 Ulasan