About Me

Sivik Dengan Amalan, Barulah Ada Penghayatan. Setuju Tak?

OK cer jawab nih jujur yer.. Kalau anda bawak kereta tengah malam, sampai kat traffic light. Lampu merah, pastu kereta lain pun takdek. So nak langgar ke nak tunggu?
Tu contoh mudah nak tengok kita nih tinggi ke tak dengan nilai sivik. Blom lagi cerita pasal soal kutip sampah, jaga kebersihan dan lain-lain.

Sivik Dengan Amalan, Barulah Ada Penghayatan. Setuju Tak?


Sebab makin kurangnya masyarakat kita yang bersivik, maka Kementerian Pendidikan Malaysia ambil inisiatif memperkenalkan semula SIVIK dalam pendidikan kita bagi tujuan membentuk masyarakat Malaysia yang lebih tertib dan beradab.
Nak tahu banyak lagi camna sivik ini dikuasakan dalam pendidikan kita, jom kita ke laman web moe.gov.my
#hidupbersivik #sayabersivik

Catat Komen

0 Ulasan