About Me

Jejak Higgs Boson di CERN - Hari 12/14 (Masa Depan CERN)

Hari ini adalah hari terakhir kuliah bagi program High School Teacher kat CERN. Tinggal beberapa topik saja lagi yang nak cover, iaitu Engineering at CERN dan juga Future Collider.

Large Hadron Collider sedia ada pun dah merentas 27km. Cer bayang apa potensi yang ada kalau dia bina Collider terbaharu dengan jarak 80-100km!

Jejak Higgs Boson di CERN - Hari 12/14 (Masa Depan CERN)




Dan apa manfaat yang orang lain dapat daripada pembinaan megastruktur nih?

Dah tentu lah penciptaan dan penyelesaian kepada segala permasalahan yang mungkin muncul sepanjang pembinaan struktur baharu ini.

Dan tak ada benda lain lagi indah selain daripada disantuni Rakyat Malaysia yang tinggal di Geneva. Terima kasih untuk Encik Hafiz dan Puan Fadz yang sudi teman kan saya shopping dan makan2! @ Centre Européen De Recherches Nucléaires






Catat Komen

0 Ulasan