.

.

KARTiKEL

Selasa, 29 September 2015

80 Hari di Korea : Hari 17 (Lotte World Seoul)

Semalam saya selamat sampai di Seoul pada jam 10 malam. Bermalam di rumah kawan yang mengikuti program yang sama, kami bergerak pada awal pagi dari Stesyen Metro Gayang (Metro 9) ke Stesyen Sport Complex. Dari sana bertukar ke Stesyen Jamsil dengan menggunakan Metro 2.


80 Hari di Korea : Hari 17 (Lotte World Seoul)


Sebaik saja keluar dari stesyen Metro Jamsil, maka kelihatan lah segala kawasan Lotte. Di sini sahaja, ada bermacam-macam jenis bangunan Lotte dapat diperhatikan. Ada menara, ada hotel, dan paling penting ada taman permainan yang kami nak pegi, iaitu Lotte World. Katanya Lotte World adalah taman hiburan indoor yang terbesar di dunia! Wah.. lagi tak sabar nak pegi tengok!

Kunjungan kami ternyata tepat pada masanya. Kebetulan hari ini adalah Hari Chu-seok (Thanksgiving Day) di Korea. Maka tiket pada hari ini dibeli dengan harga diskaun kepada 23 000 Won sahaja (RM85). Kalau harga biasa adalah pada 48 000 won yang bersamaan dengan RM178. Wah.. kira untung jugak lah..


80 Hari di Korea : Hari 17 (Lotte World Seoul)


So, kami mula lah menjelajah ke seluruh pelusuk Lotte World. Taman hiburan ini terbahagi kepada 2 bahagian iaitu bahagian indoor dan bahagian outdoor. Bahagian indoor ada banyak jugak permainan dan sesuai untuk semua cuaca. Manakala outdoor ada lagi banyak permainan yang ekstrem dan best. Cuma bergantung kepada cuaca. Nasib baik kami pergi pada cuaca yang bagus dan juga pada hari yang ok. Tak ler sesak sangat berbanding hari minggu yang lain.

Jom jemput tengok gambar dan video semasa saya berada di Lotte World!


80 Hari di Korea : Hari 17 (Lotte World Seoul)


80 Hari di Korea : Hari 17 (Lotte World Seoul)


80 Hari di Korea : Hari 17 (Lotte World Seoul)


80 Hari di Korea : Hari 17 (Lotte World Seoul)







0 Kata-kata Bijak Pandai:

Catat Ulasan