.

.

KARTiKEL

Jumaat, 7 November 2014

Soalan SPOT Fizik SPM 2014

Saya kongsikan beberapa tajuk penting yang boleh diberi perhatian untuk soalan SPOT Fizik SPM 2014. Bahan ini adalah diperolehi daripada pelbagai sumber. Pembaca digalakkan untuk menggunakannya dengan bijak. Nama pun dah soalan Ramalan. Belum tentu keluar, belum tentu masuk. Cuma mungkin boleh jadi sedikit panduan berguna untuk membantu pelajar dan guru dalam mendapatkan hasil yang terbaik. InshaAllah!


Soalan SPOT Ramalan Fizik SPM 2014



Soalan Ramalan Fizik SPM 2014

Kertas 2
1. Kerja yang dilakukan | Tenaga
2. Tekanan di dalam bendalir | Bernoulli | Archimedes
3. Kapasiti Haba | Hukum Charles
4. Kanta | Cermin
5. Gelombang air | Gelombang cahaya
6. Hukum Ohm | Emf
7. Motor | Transformer
8. Logic Gate | CRO
9. Radioaktiviti


Kertas 3
1. Spring | Hukum Hooke
2. Oscillations | frekuensi
3. Daya | Cahaya
4. Keelektrikan | Elektromagnet



Semoga sama-sama beroleh manfaat!

* Pemilik blog tidak bertanggungjawab atas apa-apa tindakan dan perbuatan yang terhasil daripada bahan dalam entri ini. Pertimbangan anda adalah amat penting ketika menggunakan bahan ini. 

6 ulasan:

  1. selamat ada note bwh tu, tkut nnti kecoh lak org ckp ckgu hailmi bg soklan bocor, mcm sekarang ni ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha... ye kena cakap.. kalau tak, tak pasal2 nanti ada orang claim nama saya plak.. ;)

      Padam
  2. cikgu yg fizik ni x de ke nota ringkas macam kimia tu..???

    BalasPadam
    Balasan
    1. maaf Meor.. xdek.. yang Kimia tu pun sebab saya buat sendiri.. Fizik saya tak ajar.. ;)

      Padam
  3. soaln SPOT utk thun 2015 x de ke?

    BalasPadam
  4. Salam...Cikgu,soalan spot utk spm 2015 takde ke??

    BalasPadam