.

.

KARTiKEL

Isnin, 7 April 2014

Panduan Perkembangan Pembelajaran Murid (PPPM) [DOWNLOAD]

Salah satu daripada penambahbaikan PBS yang dilancarkan pada 1 April 2014 adalah dengan mewujudkan Panduan Perkembangan Pembelajaran Murid (PPPM) yang akan menggantikan Dokumen Standard Pembelajaran (DSP). Langkah ini diambil bagi meringankan beban tugas guru dan menyediakan manual yang lebih fleksibel dan mudah.

Panduan Perkembangan Pembelajaran Murid (PPPM) [DOWNLOAD]

Lembaga Peperiksaan Malaysia melalui laman webnya pada 4 April 2014 telah memuatnaik kesemua Panduan tersebut untuk semua subjek dan juga semua Tingkatan 1 hingga 3. Ini termasuk untuk sekolah rendah, bagi Tahun 1 hingga Tahun 3. Rakan guru boleh DOWNLOAD bahan tersebut pada link di bawah.

PANDUAN PERKEMBANGAN PEMBELAJARAN MURID


Bagi rakan guru yang nak DOWNLOAD Panduan Perkembangan Pembelajaran Murid (PPPM) bagi subjek Sains, boleh guna terus link di bawah

Sains
Tingkatan 1
Tingkatan 2
Tingkatan 3


Semoga penambahbaikan ini boleh memberi impak baik kepada perkembangan pendidikan di Malaysia.


16 ulasan:

  1. cikgu Hailmi, anda guru pemangkin kecemerlangan negara. Anda wakil guru sains 1Malaysia yang tinggi ilmu sains dan teknologi. Semoga apa yang dikongsikan ini mnjadi bekalan dunia akhirat cikgu...terima kasih menjadi role model n admire saya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih banyak Eizman! Terharu saya baca.. saya sekadar guru kecil saja.. buat sharing apa yang saya buat.. masih banyak benda saya nak kena belajar.. TQ3!;)

      Padam
  2. Em...hepi dapat seorang guru mcm ni cikgu Hailmi ni...info blog beliau sgt membantu kami diluar sana sbg pendidik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.. sekadar perkongsian.. semoga bermanfaat

      Padam
  3. Terima kasih cikgu atas bantuan....amat dihargai...

    BalasPadam
  4. Pendidikan islam bila boleh download?

    BalasPadam
  5. semuga usaha cikgu yang baik ini mendapat keberkatan drp Allah swt dan menjadi ikutan kepada generasi yang berikutnya. Amin...

    BalasPadam
  6. terima kasih....jazakallah..

    BalasPadam
  7. SALAM, SAYA NAK DOWNLOAD PPPM MURID TAHUN 1-3 TAPI TAK BOLEH. KENAPA?

    BalasPadam
  8. Saye nak download subjek kh, tp dah tak boleh, awal2 hr tu download bile nak da xjumpe..subjek yg lain cikgu2 skola saye ade smpn, kh je xde, blh x dptkan dr cikgu?

    BalasPadam
  9. Terima kasih di atas perkongsian...usaha yang murni....

    BalasPadam
  10. Tq cikgu ats info n maklumat yg berguna

    BalasPadam