.

.

KARTiKEL

Khamis, 27 Februari 2014

CiKGUHAiLMi Menang Best Educational Blog MSMW 2014!

Alhamdulillah.. Saya memanjatkan kesyukuran yang tak terhingga ke hadrat Ilahi atas kurniaanNya ini. Walaupun pada mulanya sekadar suka-suka, nak cuba-cuba. Tapi akhirnya, membuahkan hasil dan memberi satu kenangan manis yang sangat bermakna.

CiKGUHAiLMi Menang Best Educational Blog MSMW 2014!
Malaysia Social Media Awards 2014 #MSMW2014

Ceritanya pada minggu lepas saya telah terima satu emel daripada penganjur Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW 2014) yang memaklumkan bahawa blog www.cikguhailmi.com telah menjadi pemenang bagi kategori Best Educational Blog! Sangat gembira. Sebab tak sangka! Blog saya nih baru je berumur 1 tahun 3 bulan jer. Mana lah kita nak expect banyak sangat kan.. Tapi kalau dah nama rezeki, memang tak ke mana.

Oleh sebab ini kali pertama saya join benda-benda camnih, maka bertanyalah kepada seorang dua rakan blogger yang saya kenali. So, macam rasanya dah betul lah tu. Sehingga lah saya dapat panggilan daripada orang MSMW 2014 yang meminta saya memberikan jawapan sama ada akan hadir atau pun tidak pada majlis tersebut.

Maka semalam berlangsunglah acara gilang gemilang bagi media sosial Malaysia tersebut. Saya menghadiri majlis dengan ditemani oleh kakak tersayang, Puan Norshahuri. Oleh sebab saya tak tahu pasal pemenang-pemenang lain, maka saya berpakat lah dengan Acik AkuPenghibur.com yang turut memenangi bagi kategori Best Lifestyle Blog. Sekurangnya ada jugak teman yang kita kenali kat sana nanti.

Seperti biasa tiba agak awal di Zebra Square. Selepas mendaftar, kami lepak-lepak dulu kat luar sambil minum dan menanti ketibaan tetamu lain. Sambil tu dapat juga perhatikan beberapa orang blogger-blogger otai, dari jauh. Nak tegur, rasa malu lah plak. Ye lah.. Siapa lah kita ni kan?.. ;)

Jam 8 malam hampir semua tetamu dah memenuhi ruang dewan. Hanya menunggu ketibaan tetamu kehormat tiba, iaitu Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi. Dalam pada tu, sempat juga kami bergambar dengan Sasha Saidin yang tiba-tiba melintas kat bahagian depan tu. He3

Sasha Saidin Malaysia Social Media Week 2014 MSMW 2014
Sasha Saidin

Di dalam dewan kami ditempatkan bersama pemenang-pemenang lain, termasuklah Tuan Denaihati, Shakiddo, Abangensem dan BolaDaily. MelastikBintang di meja bersebelahan, namun ada juga menjenguk ke meja sebelah sekali sekala. Bila dah lama-lama dok satu meja, makin jadi meriah pulak. Tak kenal, maka tak cinta kan?

Sesi makan juga dihiburkan dengan nyanyian Miss Nina Rina. Sehingga kami diarahkan untuk berada di luar dewan bagi mengambil hadiah. So kalau nak tahu siapa lagi pemenang boleh tengok kat bawah nih..

CiKGUHAiLMi Menang Best Educational Blog MSMW 2014!

CiKGUHAiLMi Menang Best Educational Blog MSMW 2014!

CiKGUHAiLMi Menang Best Educational Blog MSMW 2014!

CiKGUHAiLMi Menang Best Educational Blog MSMW 2014!

Senarai Penuh Pemenang Malaysia Social Media Award 2014

Best Auto Blog : http://motoring-malaysia.blogspot.com/

Best Business Blog : http://abangensem.com/

Best Educational Blog : http://www.cikguhailmi.com/

Best Foodie Blog : http://squallcuisine.com/

Best Gadget Blog :
http://WinnieKepala.com/

Best Micro Blog :
http://instagram.com/denaihati

Best Lifestyle Blog : http://www.akupenghibur.com/

Best Music & Entertainment Blog : http://munsyeed.com/

Best Sports Blog : http://boladaily.com/

Best Photography Blog : http://wazariwazir.com/

Best Travel Blog :  http://timetravelafif.blogspot.com/

Best FMCG Sector : Nestle Products Sdn. Bhd.

Best Property Sector : IJM Land Berhad

Best Corporate Engagement : RHB Group

Best Retail Chain Sector : Sogo Kuala Lumpur

Best Online Media : MalaysiaKini

Popular Shopping Mall : Pavilion Kuala Lumpur

Best Banking & Finance Sector : Maybank

Best Customer Engagement : TuneTalk

Best Automotive Sector : Honda Malaysia

Most Innovative Telco : DIGI

Best Logistics & Transportation Sector : AirAsia

Best Community Engagement : Ministry of Health Malaysia

Social Media Agency of the Year : GushCloud

The Social Media Celebrity of the Year : Yang Bhg Tan Sri Dr Tony Fernandes

The Social Media Excellence Award in Urban Wellbeing Engagement : Perbadanan
- See more at: http://www.akupenghibur.com/2014/02/alhamdulilah-menang-best-lifestyle-blog.html#sthash.hg0BgYiV.dpuf
Senarai Penuh Pemenang Malaysia Social Media Award 2014

Best Auto Blog : http://motoring-malaysia.blogspot.com/

Best Business Blog : http://abangensem.com/

Best Educational Blog : http://www.cikguhailmi.com/

Best Foodie Blog : http://squallcuisine.com/

Best Gadget Blog :
http://WinnieKepala.com/

Best Micro Blog :
http://instagram.com/denaihati

Best Lifestyle Blog : http://www.akupenghibur.com/

Best Music & Entertainment Blog : http://munsyeed.com/

Best Sports Blog : http://boladaily.com/

Best Photography Blog : http://wazariwazir.com/

Best Travel Blog :  http://timetravelafif.blogspot.com/

Best FMCG Sector : Nestle Products Sdn. Bhd.

Best Property Sector : IJM Land Berhad

Best Corporate Engagement : RHB Group

Best Retail Chain Sector : Sogo Kuala Lumpur

Best Online Media : MalaysiaKini

Popular Shopping Mall : Pavilion Kuala Lumpur

Best Banking & Finance Sector : Maybank

Best Customer Engagement : TuneTalk

Best Automotive Sector : Honda Malaysia

Most Innovative Telco : DIGI

Best Logistics & Transportation Sector : AirAsia

Best Community Engagement : Ministry of Health Malaysia

Social Media Agency of the Year : GushCloud

The Social Media Celebrity of the Year : Yang Bhg Tan Sri Dr Tony Fernandes

The Social Media Excellence Award in Urban Wellbeing Engagement : Perbadanan
- See more at: http://www.akupenghibur.com/2014/02/alhamdulilah-menang-best-lifestyle-blog.html#sthash.hg0BgYiV.dpuf
Senarai Penuh Pemenang Malaysia Social Media Award 2014

Best Auto Blog : http://motoring-malaysia.blogspot.com/

Best Business Blog : http://abangensem.com/

Best Educational Blog : http://www.cikguhailmi.com/

Best Foodie Blog : http://squallcuisine.com/

Best Gadget Blog :
http://WinnieKepala.com/

Best Micro Blog :
http://instagram.com/denaihati

Best Lifestyle Blog : http://www.akupenghibur.com/

Best Music & Entertainment Blog : http://munsyeed.com/

Best Sports Blog : http://boladaily.com/

Best Photography Blog : http://wazariwazir.com/

Best Travel Blog :  http://timetravelafif.blogspot.com/

Best FMCG Sector : Nestle Products Sdn. Bhd.

Best Property Sector : IJM Land Berhad

Best Corporate Engagement : RHB Group

Best Retail Chain Sector : Sogo Kuala Lumpur

Best Online Media : MalaysiaKini

Popular Shopping Mall : Pavilion Kuala Lumpur

Best Banking & Finance Sector : Maybank

Best Customer Engagement : TuneTalk

Best Automotive Sector : Honda Malaysia

Most Innovative Telco : DIGI

Best Logistics & Transportation Sector : AirAsia

Best Community Engagement : Ministry of Health Malaysia

Social Media Agency of the Year : GushCloud

The Social Media Celebrity of the Year : Yang Bhg Tan Sri Dr Tony Fernandes

The Social Media Excellence Award in Urban Wellbeing Engagement : Perbadanan
- See more at: http://www.akupenghibur.com/2014/02/alhamdulilah-menang-best-lifestyle-blog.html#sthash.hg0BgYiV.dpuf
Senarai Penuh Pemenang Malaysia Social Media Award 2014

Best Auto Blog : http://motoring-malaysia.blogspot.com/

Best Business Blog : http://abangensem.com/

Best Educational Blog : http://www.cikguhailmi.com/

Best Foodie Blog : http://squallcuisine.com/

Best Gadget Blog :
http://WinnieKepala.com/

Best Micro Blog :
http://instagram.com/denaihati

Best Lifestyle Blog : http://www.akupenghibur.com/

Best Music & Entertainment Blog : http://munsyeed.com/

Best Sports Blog : http://boladaily.com/

Best Photography Blog : http://wazariwazir.com/

Best Travel Blog :  http://timetravelafif.blogspot.com/

Best FMCG Sector : Nestle Products Sdn. Bhd.

Best Property Sector : IJM Land Berhad

Best Corporate Engagement : RHB Group

Best Retail Chain Sector : Sogo Kuala Lumpur

Best Online Media : MalaysiaKini

Popular Shopping Mall : Pavilion Kuala Lumpur

Best Banking & Finance Sector : Maybank

Best Customer Engagement : TuneTalk

Best Automotive Sector : Honda Malaysia

Most Innovative Telco : DIGI

Best Logistics & Transportation Sector : AirAsia

Best Community Engagement : Ministry of Health Malaysia

Social Media Agency of the Year : GushCloud

The Social Media Celebrity of the Year : Yang Bhg Tan Sri Dr Tony Fernandes

The Social Media Excellence Award in Urban Wellbeing Engagement : Perbadanan
- See more at: http://www.akupenghibur.com/2014/02/alhamdulilah-menang-best-lifestyle-blog.html#sthash.hg0BgYiV.dpuf
Best Auto Blog : http://motoring-malaysia.blogspot.com/ Best Business Blog : http://abangensem.com/ Best Educational Blog : http://www.cikguhailmi.com/ Best Foodie Blog : http://squallcuisine.com/ Best Gadget Blog : http://WinnieKepala.com/ Best Micro Blog : http://instagram.com/denaihati Best Lifestyle Blog : http://www.akupenghibur.com/ Best Music & Entertainment Blog : http://munsyeed.com/ Best Sports Blog : http://boladaily.com/ Best Photography Blog : http://wazariwazir.com/ Best Travel Blog :  http://timetravelafif.blogspot.com/ Best FMCG Sector : Nestle Products Sdn. Bhd. Best Property Sector : IMJ Land Berhad Best Corporate Engagement : RHB Group Best Retail Chain Sector : Sogo Kuala Lumpur Best Online Media : MalaysiaKini Popular Shopping Mall : Pavilion Kuala Lumpur Best Banking & Finance Sector : Maybank Best Customer Engagement : TuneTalk Best Automotive Sector : Honda Malaysia  Most Innovative Telco : DIGI Best Logistics & Transportation Sector : AirAsia Best Community Engagement : Ministry of Health Malaysia Social Media Agency of the Year : GushCloud The Social Media Celebrity of the Year : Yang Bhg Tan Sri Dr Tony Fernandes The Social Media Excellence Award in Urban Wellbeing Engagement : Perbadanan Putrajaya


Selesai majlis, maka sesi fotografi pun berlangsung. Paling excited tentunya nak bergambar dengan Wak Doyok yang memang stylo habis! Keh3.. 

Wak Doyok Malaysia Social Media Week 2014 MSMW2014
Wak Doyok yang super stylo

Azran Osman Rani Malaysia Social Media Week 2014 MSMW2014
Azran Osman Rani, CEO AirAsia X

Jason Lo Malaysia Social Media Week 2014 MSMW2014
Jason Lo yang sempoi

Acik AkuPenghibur Malaysia Social Media Week 2014 MSMW2014
Blogger Acik AkuPenghibur yang menang untuk Best LIfestyle Blog

Acik AkuPenghibur Melastik Bintang Denaihati Amanz Shakiddo Cikguhailmi Malaysia Social Media Week 2014 MSMW2014
Bersama blogger-blogger otai : Melastik Bintang, AkuPenghibur, BolaDaily, Denaihati, Amanz dan Shakiddo

Alhamdulillah juga dengan kemenangan ini semoga blog ini terus dapat berkembang dengan lebih baik dalam terus menyediakan perkongsian yang berguna dalam dunia pendidikan. Mendidik dan terus mendidik. Semoga menjadi ilmu yang bermanfaat.

CiKGUHAiLMi Menang Best Educational Blog MSMW 2014!
Kemenangan ini untuk ANDA!

Tak lupa juga, TERISTIMEWA buat semua yang mengundi blog ini, menyokong dari belakang, dan sentiasa menjadi perangsang kepada saya untuk terus berblogging tentang dunia pendidikan. Biar siapa pun anda, saya yang sebenarnya sangat terhutang budi kepada anda semua. Anda memang TERBAEK!! ;)

36 ulasan:

  1. alhamdulilah tahniah cikgu ^_^ memang layak cikgu menang

    BalasPadam
  2. tahniah..sy tumpang glamor dr jauh.hihi

    BalasPadam
  3. terima kasih 3x..
    kalau nak tumpang dari dekat pun boleh.. ;)

    BalasPadam
  4. tahniah buat cikgu. semoga terus sukses dalam dunia blogging ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ Azwan.. InshaAllah akan diteruskan.. ;)

      Padam
  5. You deserve this award. Your blog adds a lot of value to both teachers & students! Keep it up!!

    BalasPadam
  6. alhamdulillah... moga blog yang cikgu tulis ini memberi manfaat kepada semua... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. InshaAllah, Kid.. TQ juga untuk pengalaman masa join MSMW 2014 arituh.. 1st tyme dok dengan blogger2 otai, rasa kecik plak.. ;)

      Padam
  7. hang terbang dari sarawak ka?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya.. dengan harapan dapat jumpa Encik Titan.. tapi tak berkesempatan jugak.. inshaAllah lain kali k

      Padam
  8. Tahniah..menjadi inspirasi untuk blogger2 baharu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih... InshaAllah... Masih terus mencuba nih.. ;)

      Padam
  9. Wah..Tahniah Cikgu Hailmi...Tidak disangkal, memang cikgu layak sangat2 untuk menerima penghargaan ini. Blog cikgu memang sangat memberi manfaat kepada banyak individu, tak kira guru atau murid atau sesiapa yang meminati bidang2 berkaitan Sains.. Saya sendiri selalu melawat blog cikgu..sekarang pun baru berjinak2 dengan blog..masih banyak yang perlu saya pelajari...Tahniah sekali lagi....Teruskan usaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ Cikgu Paine Stewart! Semoga bahan dalam ini berguna untuk dunia pendidikan kat Malaysia. Jom kita sama2 sumbangkan sesuatu untuk pendidikan Malaysia nih.. ;)

      Padam
  10. Tahniah cikgu.. Saya terjumpa blog cikgu ni pun dari MSMW.. Sememangnya cikgu layak untuk menang..

    Contest SEO momsavenues.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih dzu amri.. itu tujuan sebenar saya join MSMW nih.. sebab nak jenamakan blog saya.. tup2 ada rezeki lebih lak.. alhamdulillah.. ;)

      Padam
  11. tahniah cikgu.
    anda tak perlu rasa rendah diri walaupun baru dalam bidang blog.
    syabas & tahniah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih cikgu laili..
      rendah diri, pasai malu ngan abang2 kakak2 senior.. ;)

      Padam
  12. Wahhh tahniah cikgu hailmi.. menang jugak cikgu ye. Sy bangga sgt sbb dpt sumbangkan vote kat cikgum.
    Keep it up!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ elle!! TQ jugak untuk vote.. kalau tak, mesti tak merasa ke'glamer'an malam MSMW tu.. terima kasih yer.. teruskan menyokong blog cikgu yer.. ;)

      Padam
  13. Tahniah, cikgu. Moga terus cemerlang dalam lapangan pendidikan dan blogging.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Tetamu Istimewa.. INshaAllah.. semoga terus diberi kekuatan dan kelapangan dariNya.. ;)

      Padam
  14. taniah Cikgu Hailmi...keep it up!

    BalasPadam
  15. tahniah cikgu ! moga lepas ni cepat bertemu jodoh ! eh ! hehehe

    BalasPadam
  16. Alhamdulillah, tahniah Cikgu Hailmi,tumpang gembira dan bangga dengan pencapaian terbaik blog ni, seronok dtg blog ni, sebab semua info yang dikongsi bermakna dan berinformasi..terima kasih dan semoga terus berjaya!

    BalasPadam
  17. Terima kasih Cik Matahariku.. Mudah2an jadi ilmu yang berguna..
    Terima kasih juga untuk sokongan Cik Matahariku yer.. ;)

    BalasPadam
  18. Congratulations! I voted for you too.... Rather useful blog for both students and teachers alike!

    BalasPadam
  19. Alhamdulillah... Tahniah Cikgu...saya baru jumpa blog nie...Moga setiap apa yang Cikgu usahakan dipermudahkan oleh Allah s.w.t..

    BalasPadam
  20. hebatnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''';;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;......................................................

    BalasPadam