.

.

KARTiKEL

Jumaat, 14 Jun 2013

Rupa Wajah Manusia 100 000 Tahun Akan Datang

Seorang pengkaji merangkap ahli seni telah menjalankan satu projek meramalkan rupa bentuk wajah manusia bagi 100 000 tahun akan datang. Nickolay Lamm juga telah meramalkan rupa bentuk wajah manusia pada 20 000 tahun, 60 000 tahun dan juga 100 000 tahun! Nickolay membuat andaian ini dengan berdasarkan kepada teknologi sedia ada yang sudah mampu mengubah dan mengawal genetik dan membentuk seperti apa yang manusia kehendaki.

Rupa Wajah Manusia 100 000 Tahun Akan Datang
Wajah tipikal manusia zaman sekarang

Projek Lamm ini memang mendapat liputan yang sangat hebat daripada akhbar online seluruh dunia. Forbes, Huffinton Post, Huffington Post UK, Mashable, Discovery News, Daily Mail, Business Insider, BuzzFeed, ABC News, Good Morning America, Fox News, MSN, dan banyak lagi telah memberi liputan utama kepada projek ini. 

Nickolay Lamm juga dibantu oleh Dr Alan Kwan, yang meramalkan perubahan rupa bentuk wajah manusia ini berdasarkan kepada kemajuan, cuaca dan juga teknologi masa depan. Beliau juga meramalkan saiz dahi yang semakin membesar, saiz mata yang makin membesar dan juga kulit yang semakin gelap

Jom tengok gambar-gambar ilustrasi Nickolay Lamm dan juga Dr Alan Kwan nih..


Rupa Wajah Manusia 20000 Tahun Akan Datang

Wajah manusia dijangka pada 20 000 tahun akan datang



Rupa Wajah Manusia 60000 Tahun Akan Datang

Wajah manusia dijangka pada 60 000 tahun akan datang



Rupa Wajah Manusia 10000 Tahun Akan Datang

Wajah manusia dijangka pada 100 000 tahun akan datang


12 ulasan:

  1. haha, dah macam alien tengok. just ramalan, belum tentu betul

    BalasPadam
    Balasan
    1. orang putih bodoh nak merosak kan mental orang jeee, dia tau dunia dah tak lagi .
      boleh kata 100000 tahun lagi .

      Padam
  2. Memang nampak pelik dari kaca mata zaman sekarang tapi kenapa mata lak besar, sepatutnya kepala jadi besar ke, rambut fesyen ke?

    BalasPadam
  3. besar sangat tu..ehehe.da folow.tq :D

    BalasPadam
  4. dorg yg meramalkan wajah mnusia mcm tu dorg tu la yg akn mcm tu...

    BalasPadam
  5. Hahaha...pelik2 imaginasi diorg. Betul kah???

    BalasPadam
  6. Macam pelik sangat aje rupanya tu.. Tak leh nak bayang kalau mata jadi macam tu..

    BalasPadam
  7. x mungkin. Berangan boleh lah.. dunia sudah terlalu tua. Tak usahkan 20 ribu, 50 ribu atau 100 ribu tahun, tahun 2100 pun tidak lepas. Hadis & ayat AlQuran telah menyebut

    BalasPadam