.

.

KARTiKEL

Jumaat, 21 Jun 2013

Jawatan Kosong : Permohonan Pembantu Am Pejabat Kementerian Pendidikan Malaysia

Jawatan kosong kepada sesiapa yang berminat untuk memohon sebagai Pembantu Am Pejabat. Permohonan telah pun mula dibuka pada 19 Jun 2013 sehingga 17 Julai 2013. Bagi yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada warga Kementerian Pendidikan Malaysia, bolehlah cuba memohon. Baca di bawah untuk makluman lanjut.

Jawatan Kosong : Permohonan Pembantu Am Pejabat Kementerian Pendidikan Malaysia


Permohonan Pembantu Am Pejabat
Kementerian Pendidikan Malaysia

Tarikh Buka Permohonan : 19 Jun 2013
Tarikh Tutup Permohonan : 17 Julai 2013
Cara Mohon : ONLINE di http://www.moe.gov.my/emohonpap/login.php
Maklumat Akademik Yang Diminta : UPSR, PMR dan SPM


Boleh semak status permohonan pada 16 September 2013 di http://www.moe.gov.my/emohonpap/login.php


p/s: Ini bukan jawatan Kerani a.k.a Pembantu Tadbir yer.. Ini adalah untuk jawatan yang juga dikenali sebagai office boy.. TQ Pn Juraidah Sabu atas info!

336 ulasan:

  1. terima kasih untuk info tersebut.. boleh suruh adik mohon nih

    BalasPadam
  2. sama2.. cuba la mohon.. mana tau ada rezeki.. inshaAllah.. ;)

    BalasPadam
  3. thanks utk info .. actually saya ada share info ni utk belia - belia yg tak kerja lagi ...

    BalasPadam
  4. terima kasih juga atas perkongsian.. semoga ada yang beroleh manfaat.. ;)

    BalasPadam
  5. napa x ble buka laman web ny?

    BalasPadam
  6. np dah isi separuh nak simpan utk ke page 3 xdpt? dah try 4, 5 kali still xblh. np ek?

    BalasPadam
  7. memang 1borang ja kena isi ka ni???sbb biodata saja d isi lpas 2 xda boring lai kluar..

    BalasPadam
  8. Napa tak leh nak buka laman ni.

    BalasPadam
  9. saya cuba bukak melalui laman web rasmi KPM pun x dapat jugak.. mungkin server down kot.. ramai sangat yang nak isi.. ;)

    bila-bila masa nanti cuba bukak lagi yer..

    BalasPadam
  10. Memang maklumat peribadi ja ka yg perlu d isi ni.

    BalasPadam
  11. nape xdapt bukak ek huhu da cube bnyk kali da

    BalasPadam
  12. nak tanya apply melalui online atau pun kena print borang

    BalasPadam
  13. ad kh ni mnambh kbaikn atu tdak...mksut sy ad kh ni krja ttap atu tdk..

    BalasPadam
  14. Laa. ..being dpt tgk iklan ne .Tiada kkosongan g ke? ?

    BalasPadam
  15. Nape nak semak permohonan asyik tak layak,ke main kroni dlm

    BalasPadam
  16. Sya sudh mohon hnya bdoa sj hrp2 nma sy lekat untk intvew..cikgu hailmi mgjar mna..akak sy ad d kmentrian pljrn kl.

    BalasPadam
  17. Alhamdulillah.. Selebihnya kita serahkan padaNya.. Kalau ada rezeki tuh, ada lah. Semoga berjaya yer!

    Saya mengajar di Sibu, Sarawak.. ;)

    BalasPadam
  18. tima kasih atas info rakan-rakan. .

    BalasPadam
  19. alhamdulillah...sy telah di panggil utk interviu...10/9/2013 di smk mohd khalid johor,,hati rase bedebar2,,doakan sy lulus interviu nye,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. sy dah dpt gak 12/9 di smk mohd khalid...masalahnyer sy duk mlk xtau sekolah tu kat mane...

      Padam
  20. Alhamdulillah, Tahniah!!.. Semoga berjaya saya doakan!! ;)

    BalasPadam
  21. abg jika ada boleh email pada saya tq..saya baru terjumpa abg punya blog tq mira_affoof@yahoo.com

    BalasPadam
  22. alhamdulilah,,saya telah dipanggil temuduga pada 5.9.2013...nak tanya,,apa soalan lazim yang selalu ditanya,,,apa tips2,,,yang perlu ada semasa menghadiri temuduga,,rasa berdebar2...harap2 berjaya,,amin

    BalasPadam
  23. ni jawatan ttp or kontrak ye,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. jawatan tetap...under kpm kat putrajaya

      Padam
  24. hati bedebar2 mcm nk pengsan dpt surat tawaran temuduga rabu 4/9/2013 ni di putrajaya..harap dipermudahkan segala urusan amiiin...

    BalasPadam
  25. macam ramai jekn..saya 3/9 ni kt putrajaya..doakn dpt..:)
    leg share apa soalan2 yg slalu ditanya x..

    BalasPadam
  26. dekat sini sapa yang dapat tmuduga kat putrajaya,,ada geng sikit..berdebar je rasa...

    BalasPadam
  27. dah isi tapi nk cek cam na yer..

    BalasPadam
  28. saya ada isi juga.. mcm mna nk check ye?

    BalasPadam
  29. saya ada isi juga.. mcm mna nk check ye?

    BalasPadam
  30. As salam taniah pd yg dpt korang cek online ke dpt surt dkt rumh

    BalasPadam
  31. dpt surat..

    BalasPadam
  32. sape yg dpt smk mohd khalid johor,,klu x thu arah nengok map,,sy pon x thu,,bile nengok map sek nye dekat hopital pakar johor,rtm area c2

    BalasPadam
  33. misal kate. lah lulus temuduge,,kpm akan anto kite kat mane ye..

    BalasPadam
  34. Tahniah! sebab ramai yang dapat temuduga.. Buat yang terbaik yer !!! ;)

    BalasPadam
  35. Saya pon dpt gak temuduga d putrajaya, 5 hb sept ni.....doakan ye,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah.. Tahniah! Semoga berjaya.. Buat yang terbaek!

      Padam
  36. masih ada lagi kekosongan tuk pembantu tadbir sbb sy bru nampak tarikh dia dh lepas. masih ada kekosongan ke kt sarawak?

    BalasPadam
  37. ckgu tahu kat sekolah kat sibu, or area yg berdekatan ada kekosongan kerja tuk lepasan SPM cam sy? pernah mohon ttp x pernah dipanggil. harap ckgu dpt tolong

    BalasPadam
  38. setakat yang dalam pengetahuan saya, bagi yang dah memohon melalui aplikasi emohon KPM (bukan SPA8) mana yang berjaya dah dipanggil temuduga sepanjang minggu ini dan minggu depan.. mungkin boleh cuba lain kali..

    BalasPadam
  39. mase apply hari tu die tulis boleh semak selepas 16 Sept.. mushkil gak nihh..

    BalasPadam
  40. alhamdulilah selesai jgak interview semalam 5.9..........di putrajaya,,17 oktober tahu kputusan,,arap2 ada rezeki amin,,,huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah... inshaAllah berjaya! Amin! ;)

      Padam
  41. Nak tanye, sy dah interview pd 5 hb sept ari tudia ckp semak status permohonan pd 17 okt ni tp cek dah kuar dia
    Cakap tidak berjaya ke sesi temuduga...

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya rasa mungkin sistem aplikasi belum update/kemaskini kot.. saya rasa lebih baik tunggu semakan ada 17 oktober..
      semmoga berjaya yer!.. ;)

      Padam
  42. Yang sebelah utara x dengar apa2 pun..semua yg dpt belah selatan jer??

    BalasPadam
  43. sy pon dapat intrview di smk dato samad pda 12/9 nie,tpi bley x bgithu sy soalan2 yg bkal di tnye oleh pemeriksa
    .. harap korg bley mmbntu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang saya tahu dia akn tnye :
      1-suh kita cerita psal kita n kja sblum ni yg kita prnah buat, apa kemahiran yg kita ada.
      2-apa kerja yg dilakukan oleh PAP.
      3-minta penyelesaian kpd msalah yg dia akn berikan.
      4-ada x saudara mara yg kerja dlm jbatan atau kmenterian.
      5-nama2 org2 atasan sprt. ketua pengarah atau menteri pendidikan dll..
      itu lah antara yg dia tnya saya dlu..saya intrvw di putrajaya pd tahun 2011.

      Padam
    2. terima kasih atas perkongsian.. moga bermanfaat kepada semua

      Padam
  44. nie kali prtama dpt intrview kje krajaan,serius mmg hppy + brdebar2.. huhuhu.

    BalasPadam
  45. Kt sblah pntai tmur pn blum ada lg nie.risau tkt xdpt.

    BalasPadam
  46. Ada sape2 yg dpt blah pntai tmur x?

    BalasPadam
  47. salam sy pu n dpt intrview smk mohd khalid jam 8 pg.doakan berjaya dpt kerja ye.amin.12hb 9 nie

    BalasPadam
  48. harap korg sume pon brjaya k..nie rzeki msing2kan.. :)

    BalasPadam
  49. harap korg sume pon brjaya k..nie rzeki msing2kan.. :)

    BalasPadam
  50. Salam semua saya pun dapat interview 11.9.2013. Di smk johor yg sudah interview tu kongsi2 la soalan yg ditanya.saya berdebar jugk nie.

    BalasPadam
  51. dgar cakap,,10 ribu kekosongan pap,,tp x tow btoi ker x,,,saya alhamdulilah dah interviw kat ptrajaya 5.9 ari 2,,interview secara berkumpulan,,,jgan isau die bnyak tnya tntag background,rukun negara hafal tow,,n tema merdeka,,,,saya sekadar berkongsi,,,arap2 aya da rezeki gak la,,,amin,,y nak g tebiew,,semoga berjaya,,amin

    BalasPadam
  52. rasanya dia buat mengikit zon..skrg zon barat n selatan..zon pantai timur,utara nsabah serwak belum ag..sape2 pantai timur email kat saya share2 maklumt kat oxer89@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. kat p.tmur dah buat interview pd 04.09.2013 di PTG Bdr mrg..

      Padam
    2. Satu lagi maklumat yang sangat berguna.. TQ

      Padam
    3. sy dr sarawak dapat interview 11/09/2013 kat SPP Kuching ada sapa2 tak yang dapat sama tempat n hari..boleh saing sekali nanti atleast ada gak teman..rasa berdebar debar sangat cause first time interview keje Gov..

      Padam
    4. di utara pon dah interview 5 sept ari tuer.... di jpn ipoh...

      Padam
    5. sy dpt 18.9.13 ni...miri, sarawak...in shaa Allah

      Padam
    6. saya dpt 18/9/13 miri jugak...yahh!

      Padam
  53. Arap dpt la nt.dh lma tngu nk keje krjaan.amin

    BalasPadam
  54. Alhamdulillah, daripada maklumbalas komen di entri ini, macam ramai jer yang dapat temuduga. Tahniah! Semoga berjaya, sentiasa buat yang terbaik..

    Terima kasih juga buat yang berkongsi info.

    BalasPadam
  55. Saya pun berdebar-debar menunggu surat temuduga kat arial pantai timur..arap-arap saya dapat dipanggil temuduga...

    BalasPadam
  56. bahagian utara sudah dipanggil untuk temuduga ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. bahagian utara dah dipanggil temuduga 05 september arituer.... di jpn ipoh... x ramai pon yang p inteview...

      Padam
  57. Bhgian utara blum lgi....sya pn utara dkt sg petani kedah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. frnzzz...pning pala la dengaq rmai dh dpt intvw..
      kta yg dr utara ni cmner???
      yg cnfused sat ckp dah intvw,ada yg ckp blum...
      apapn mtak2 dpt la..dh byk kali p intvw gov 1pn xsngkut..
      sama2lah kta bdoa k..

      Padam
    2. utara dah interview... saya dapat interview di jpn ipoh. perlis,kedah,penang n perak. yang dapat untuk interview zon utara hanya 41 orang sahaja..... harap2 berjaya dalam interview nie... amin..

      Padam
  58. Adoi,lma lg ke nk kna tngu ni.ada sape2 dpt area pntai tmur x?/

    BalasPadam
    Balasan
    1. sya dpt srt 24.08.13 n intervw 04.09.13 di mrg..ada calon dtg dr klntan n phg jgk.

      Padam
  59. Yeke.mngkin dh pngl kot area pntai tmur?

    BalasPadam
    Balasan
    1. iyaa,dah pggil..intervw sesi pg di mrg 200 org calon..sesi ke2 wktu ptg.

      Padam
  60. Ada sapa2 dpt x bhgian utara?????? Yunk semua selatan ajer huhuhu

    BalasPadam
  61. Kt swk dh buat intervew ke?

    BalasPadam
  62. Nape kalau semak status asyik kta x berjaya ke sesi temuduga.org dh update ke lum?or kta kena tggu smpi 16 hbln nie?

    BalasPadam
    Balasan
    1. same la.. sy check pn dpt jawapan yg sama je..

      Padam
  63. Same la cek x dpt jgak..huhu

    BalasPadam
  64. Dah interview ke blm?

    BalasPadam
  65. Nak semak mcm mana?huhu bg link

    BalasPadam
  66. Balasan
    1. Cikgu hailmi utara dah pggil ke blum? Adasapa2 x dpt belah utara ni..?

      Padam
    2. cikgu,brp jmlh kekosongan jwtan ni ?

      Padam
    3. minta maaf.. soalan di luar pengetahuan saya..
      setakat dari komen yang saya baca, belum ada dgr lagi yang dapat interview di bahagian utara..

      Padam
  67. sllu mohon p x pernah dpt.. teringin jgk nak keje Gov... ckgu blh tolong kellvinna_jb@hotmail.com

    BalasPadam
  68. bahagian utara da interview 5 september di jpn ipoh.... saya sudah....

    BalasPadam
  69. Alhamdulillah...saya dan kakak interview 20.9.2013 jumaat...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Awk n kak bhgian mna

      Padam
    2. smga bjaya...sy dpt 18.09.13 ....miri, srwk

      Padam
  70. ade x sape2 dari kedah yg dapat interview? :)

    BalasPadam
  71. Ada sapa2 dr betong swk yang dh dpt surat pglan temuduga.

    BalasPadam
  72. Calon negeri SBH ade tk yg k e pnggil intrview ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sy dri sabah, tp blm ada panggilan lgi.apapun byk kan berdoa dan tahniah kpd berjaya.yg x berjaya,cuba lgi.jgn putus asa.Allah bersama orang sabar.

      Padam
  73. Alhamdulillah..

    Untuk yang dah dipanggil interview, sila buat yang terbaik!! ;)

    Untuk yang menunggu dipanggil interview, teruskan berdoa yer.. Moga ada rezeki anda.. ;)

    BalasPadam
  74. Sy dpt pegi 19.9 ni kat miri.doa kn sy bjaya amin...

    BalasPadam
    Balasan
    1. U tinggal kat mana..?

      Padam
    2. U tinggal kat mana..?

      Padam
  75. kedah ada x sapa dpt

    BalasPadam
  76. sape sini yang dapat temuduga at kelantan??

    BalasPadam
    Balasan
    1. dekat kel bile interview....

      Padam
  77. sape sini yang dapat temuduga at kelantan??

    BalasPadam
  78. Banyak nya yang berkongsi maklumat di sini.
    Terima kasih semua!
    Semoga semua beroleh kejayaan.. ;)

    BalasPadam
  79. harap2 sy pon dpt interview untuk jawatan pembantu am in sha allah klu ade rezeki......

    BalasPadam
  80. Assalamualaikum.....saya dari perlis...saya pon belum dapat surat temuduga.....bila check tak dapt temuduga....ada sapa2 di kedah n perlis dh peg temuduga..... buykan apa cuma nak konpem betul ke saya ni tak dapat ke temuduga...hehe

    BalasPadam
  81. *bukan apa

    sapa2 disebelah utara kedah perlis penang yang dh temuduga???

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya kedah x dpt ape2 pn jugak myb ikut bperingkt kot akak sy btugas d jbatan dia ckp cam 2..

      Padam
    2. kedah perlis penang dan ipoh dah interview 5.9.2013 aritu... di jpn ipoh... saya dari perlis dah pegi interview tu...

      Padam
  82. Hri ni dah 16 hb...tkde pe pn...kte bole cek...haish...tension

    BalasPadam
    Balasan
    1. btul,, x boleh cek pon,,

      Padam
    2. mcm mane nk cek untuk 16.9 tuu..hari dah 19hb tp sy masih xbleh nk cek lg

      Padam
  83. sy pun dh buka tp xde pun kata tgk 16 hb tp ada yg dh dapat temuduga.Negeri melaka dh panggil lum?

    BalasPadam
  84. Saya n kakak kena kat miri....insyaAllah....smoga dpermudahkan olehNya urusan kmi dan anda smua...amin....

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai blh thu mcm mana awk semak??

      Padam
  85. Sy tengah tunggu panggilan temuduga untuk negeri Melaka tp bila cek 16 hb xde dapat ke x dapat ke?ada yg tau negeri Melaka dh panggil lum temuduga?

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam utk negeri melaka dah dipanggil ..interview kat johor 10,11 dan 12 hb 9 aritu

      Padam
    2. salam utk negeri melaka dah dipanggil ..interview kat johor 10,11 dan 12 hb 9 aritu

      Padam
  86. kerja kosong semua dah isi bertahun tahun,,,,org yg lebih muda dri kta ni sng plak dpt keja padahal keputusan lbh kurang ja bkn mnta pegarah pun....mnta yg pdn dngn kepusan ja.....lbhkan org berumurrrr....org berumur nk jd penyamun ka penyangak....harap spa kena tauuuuuuuuu.....paham..........

    BalasPadam
  87. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  88. InshaAllah, kalau dah memang ketetapan Tuhan itu rezeki kita, tak ke mana.. Teruskan berdoa.. ;)

    BalasPadam
  89. macam mana nk semak

    BalasPadam
  90. klu ada yang sudi bgthu sy msg kt sy 0145224487

    BalasPadam
  91. As'salam.. kenapa tak ada 'kotak' untuk semakan panggilan temuduga yang katanya boleh disemak pada 16/09/2013.. yang ada,kotak 'PENTADBIR SISTEM dan MANUAL PENGGUNA.. harap-harap,esok ada la Pentadbir Sistem tu masukkan senarai calon yang layak untuk ditemuduga.. dan saya nak tanya pada yang dapat panggilan temuduga 04/09,05/09 dan sebagainya ni mohon online bila?..

    BalasPadam
  92. xleh pn cek..ckp 16hb..

    BalasPadam
  93. Saya dah interview pada 11hb kat johor lepas tu semalam saja semak keputusan saya tengk tak berjaya betul ke? Atau tunggu 17hb oct. Kalau betul maklumat tu hampa la saya n keje kerajaan

    BalasPadam
  94. As'kum?? Saya baru teringat nak check status permohonan saya.. Adik saya dah dapat surat tduga 19/9 ni kat Miri. Yang peliknya. tadi saya saja2 nk check pakai ic adik saya tu tapi result "tidak berjaya di panggil t/duga" padahal surat dah datang minggu lepas.. Bila saya check guna ic saya pun result yg sama "tidak berjaya di panggil t/duga". Saya bukan apa, risau kot2 surat panggilan t/duga sesat coz baru jer bulan lepas surat pggilan t/duga saya sesat dan lambat smpai ke tgn saya.. sedih giler waktu tu.. :(. Ingatkan nk check online ni senang nak tahu status tapi mengelirukan pulak.. camner erk??

    BalasPadam
    Balasan
    1. awk semak macam mana erk??awk dpt surat twmuduga ke??

      Padam
    2. Petak semakan pun tak ada.. mcm mana nak semak..

      Padam
  95. ckp 16hb blh cheak buka xblh pom.sapa yg dh dpt cheak bgthu sy

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pon xdpt nak semak..ap laman webnye ye

      Padam
  96. K esk pjbt opesi da..plis col tnye utk kta smue...

    BalasPadam
  97. Just nak share apa yang saya tahu..temuduga ini ialah utk iklan pada bulan jun tempaoh hari..saya rasa untuk panggilan temuduga tu diorg panggil guna surat kot pasal saya hari tu pun dapat surat diaorg pos guna pos laju..x dapat check online..n utk keputusan temuduga memang kena tunggu 17hb Oct baru dapat check cause mereka blum lagi updated ne saya sempat tanya kat akak yang in charge pendaftaran temuduga tempoh hari..kan ada lagi temuduga yang masih berjalan

    BalasPadam
    Balasan
    1. maksud anda,sape2 yang tak dapat surat panggilan temuduga kali ni jawapannya TIDAK BERJAYA la kan?.. ke masih ada harapan lagi pada kami-kami yang tak dapat surat tersebut..

      AnGleOfSix : anda dah hadiri temuduga tersebut kan?.. saya nak tanya,yang dipanggil temuduga tersebut ramai wanita atau lelaki?.. dan berapa anggarannya(jumlah).. wanita dan lelaki.

      Padam
    2. pasal surat temuduga tu saya tak pasti sangat..so saya no comment..waktu saya interview hari tu boleh kata 80% adalah wanita selebihnya lelaki

      Padam
    3. AnGleOfSIX : owh..ok2..terima kasih kerana membalas pertanyaan saya.. dan semoga anda berjaya dalam temuduga tersebut.. InsyaAllah.. Aamiin,,

      Padam
    4. sy sm dgn kmu hr tu.tp sy sesi ptg kat wisma satria bdc,lelaki sikit je wanita plg ramai.sbb kbykkn lelaki interview waktu pagi.tu pun hr kedua interview.semoga bjaya ya.

      Padam
  98. Terima kasih banyak atas maklumat..
    Moga2 boleh memberi manfaat kepada ramai yang tertanya-tanya.. ;)

    BalasPadam
  99. asalnye excited la jugak nak check.. mne nk tau kot2 ade rezeki.. skg da rs putus asa.. td call KPM Putrajaya, dorg kate result akn keluar dekat portal KPM.. tp bile check, sistem tu mcm xupdate je.. org yg dpt surat, check online kate xlayak temuduga.. pada pandangan anda, adakah sistem tu boleh digunakan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. excitednye ko sampai telepon KPM.. result keluar?.. mungkin pegawai tu cakap result TEMUDUGA yang dihadiri dan bukannya result PANGGILAN TEMUDUGA.. ermm,nampaknya tak ada la rezeki kita.. bab Sistem tu.. rasanya sistem tu belum update lagi.. sebab KOTAK untuk klik tu tak ada pun kan.. yang ada PENTADBIR SISTEM dan MANUAL PENGGUNA je.

      Padam
  100. cmna nk twu result online ney?law surat d'orang pos up 2 dte kaa cmna?

    BalasPadam
  101. saya dari sandakan sabah.... apa sal x ble tgk kptusan semak temuduga.... nak gk tau dpt ke tdk, kata SLPAS 16 SEPT dha le tgk kptusan... surat pun x ada... tp heran napa separuh dha dpt sparuh g x dpt... kan bgus kalo d seragamkan.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. entah la.. mungkin tak ada rezeki kita kot.. sistem belum kemaskini kot..

      Padam
  102. Xtau nak ckp ape... Xyah mohon lg lah sbb dah lbh 12 tahun mohon interview pun xdpt... Tp yg pelik ada result SPM teruk pun blh dpt tp yg result ok xdpt la pulak..

    BalasPadam
  103. Assalammualaikum..sya dri lhd dtu sbh.Ada jgk mhon jwtn ni msa bln jun yg lpas n dia sruh cek pda 16hb sept bila cek sma mcm yg lain jgk mgkn blum dupdte kot portal kpm tu.ada tak yg da tmudga bg ngri sbh.?

    BalasPadam
  104. sy dh ikut temuduga pd 11.9.2013 yg lepas,bla di umum kan keputusan tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. 17 oct 2013 kalau ada kelewatan akan diumumkan kat laman web tu juga

      Padam
  105. sy cek kat laman web,kata sy tk layak ikut sesi temuduga...tp kenapa ade surat suruh sy trun temuduga,mna 1 betul ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. laman web tu utk check keputusan selepas temuduga..bukan utk check samaada kt berjaya dipanggil temuduga atau tak.

      Padam
  106. Cm mne nk cek lyak or tk tmuduga tu?

    BalasPadam
  107. laaaa calon sabah blm yang dapat ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. sy pn dh p tmuduga..cek memng x ada..

      Padam
  108. selamat petang...
    sya mau cek keputusan pembntu am pejbat tp xdpat...
    mcm mana mau tahu kalau saya dpt temuduga tu???

    BalasPadam
  109. boleh bagi tahu nak cek mcm mane melalui online status permohonan

    BalasPadam
  110. nape saya sg petani x dpy interview pun....tarikh tamat interviww da ke

    BalasPadam
  111. nape saya sg petani x dpy interview pun....tarikh tamat interviww da ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya kat Ipoh tak ada respon lagi.. adess... kawan kt atas2 tu kata kat Ipoh dah jalankan temuduga.. ermm.. harap ada lagi peringkat seterusnya..

      Padam
    2. saya pn kedah jugak.. tu la, harap ade lg la pringkat seterusnya..

      Padam
  112. Dukacita d mklumkn bhwasany calon ngri SBH tlh pn interview pd 10&11 hb 9 yg lalu...

    BalasPadam
  113. nak cek macam mana bantulah saya

    BalasPadam
  114. haaala.....kenapa sebelah utara x dgr apa2 pun psal interview ni, lgi 1 bila sye nk semak, dia ckap kata laluan salah, sedangkan sye tulis kata laluan tu, word utk lupa kata laluan pun x de...bantu sye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ble xbg link cm mana nak cek?byk kali cek xble la..

      Padam
    2. Ble xbg link cm mana nak cek?byk kali cek xble la..

      Padam
    3. bro,mana boleh semak lagi.. petak untuk semak tak ada lagi.. yang ko masukkan kata laluan tu kat PENTADBIR SISTEM kot.. yang tu memang la tak boleh..

      Padam
    4. kata 16 ari bulan keluar result...??tapi x boleh check pn..dah banyak mencuba...d=..so macam mana nak check...pls tolong bantu..

      Padam
  115. Mcm mna ble tmudga 10&11 hb utk calon sbh sdgkn kptsn pmhonan kuar pda 16hb xphm la kpm ni..tp tmudga ni 1tmpt jak ka Utk smua pmhon bg ngri sbh or tmudga ni kpm bt scra bpringkat mgkut daerah tmpt pmhon?Mcm tmudga spp tu..hrp2 bgtu la..

    BalasPadam
  116. Ada sapa2 dari lahad datu sabah yg da tmudga ke?

    BalasPadam
  117. Ada sapa2 dari lahad datu sabah yg da tmudga ke?

    BalasPadam
  118. betul ka 17okt mmg confirm keputusan pap kluar bg kwsn swak.???atau area semenanjung tlbh dhlu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sy rasa tak kot..sbb interview masih bjalan area miri.ptg ni bru last

      Padam
  119. napa ar x boleh cek..aduiii kecewanya,ada siapa2 yg dari sabah dapat temuduga?

    BalasPadam
  120. ada lagi xkekosongan nie....

    BalasPadam
  121. kuching sarawak bila nk di panggil temuduga?

    BalasPadam
    Balasan
    1. temuduga bgian miri 18,19,20hb...ari ni last. samada utk sluruh srwk atau tak tarikh ya. sya krg pasti.

      Padam
    2. kuching sarawak dah interview 10;11&12 ari ia.Kat Wisma Satris BDC

      Padam
  122. dari uttara, nampak nya dari komen tdahulu tak ada lgi yg dpt pggil tmu duga bhagian peneng,kedah,perlis..kita trus bdoa agar d pemudah kan sgala urusan.. myb ikut bperingkat..

    BalasPadam
  123. askum,,y saya tow,,kna tgu surat tmuduga,,diorang guna pos laju,,kalau nak semak on9,,memag x leh cek pun,,,,.keputusan plak,,saya tnya penemuduga die ckap 17 oct baru tow kputusan,,kalu lewat pun akan diberitahu kat laman web kpm,,,,,saya dapat interview,,tp suami masih belum dapat lagi interview,,minta sama2 jgak,,,tp pnemuduga cakap,,ramai y x dipanggil sbb terlalu ramai y apply,,y dapat kre bernasib baik,,xz pun maybe die buat secara berperingkat temuduga

    BalasPadam
  124. askum,,y saya tow,,kna tgu surat tmuduga,,diorang guna pos laju,,kalau nak semak on9,,memag x leh cek pun,,,,.keputusan plak,,saya tnya penemuduga die ckap 17 oct baru tow kputusan,,kalu lewat pun akan diberitahu kat laman web kpm,,,,,saya dapat interview,,tp suami masih belum dapat lagi interview,,minta sama2 jgak,,,tp pnemuduga cakap,,ramai y x dipanggil sbb terlalu ramai y apply,,y dapat kre bernasib baik,,xz pun maybe die buat secara berperingkat temuduga

    BalasPadam
    Balasan
    1. harap-harap begitu la.. hehe..

      Padam
  125. Harap2 bgtu la..

    BalasPadam
  126. nanti kalau sesape dapat interview bahagian utara.. update la dekat sini ye.. jadi kitorang tau la.. kalau xdapat tu kira xda rezeki la (:

    BalasPadam
    Balasan
    1. zon utara dah interview 5.09.2013 aritue di jpn ipoh...

      Padam
  127. salam cikgu norhailmi, saya baru perasan blog cikgu ni. bila saya try klik link yg cikgu bagi, dah lepas tarikh tutup. soalan saya : cikgu tahu tak bila lagi akan dibuka permohonan baru bg jawatan PAP selepas ini? ingin sangat nak apply. Harap sangat cikgu dapat berkongsi maklumat seandainya tahu. sekian terima kasih.

    BalasPadam
  128. Salam..kalau ada sapa2 yg dah dpt pggln temuduga kt area johor tlg bgtau ye..mne tau kalau dah ada yg dipanggil..xla kita tertunggu2 kn..

    BalasPadam
  129. salam semua... untuk zon utara sesi temuduga dah dijalankan di jpn ipoh pada 05.09.2013 yang lepas... seramai 41 calon sahaja yang berjaya ditemuduga...

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam di zon utara sya dpt maklumat dri kpm, bukan saja di jpn ipoh sja yg buat tmuduga, akan ada lgi sesi tmuduga scara pperingkat,zon utara jgn kecewa.

      Padam
  130. 17 Oktober bru blh check ke.Ptutla tgk page kosong je lg..hrp2 dptla ek...

    BalasPadam
  131. setau sy area johor dh dtemuduga 10,11 dan 12hb sept

    BalasPadam
  132. setau sy area johor dh dtemuduga 10,11 dan 12hb sept

    BalasPadam
  133. Kwsan sabah sudah bila interview...

    BalasPadam