.

.

KARTiKEL

Ahad, 5 Mei 2013

Lagu Tema Hari Guru 2014 : Jom Download

Jom download koleksi lagu tema hari guru yang best! Dah tentu ramai yang menantikan lagu tema Hari Guru 2014 bagi dipasangkan semasa sambutan Hari Guru yang bakal berlangsung pada 16 Mei nanti. Jadi, di sini saya kongsikan dulu lagu tema Hari Guru daripada tahun yang lepas-lepas. 

Nyanyian lagu tema hari guru

Ada juga lagu-lagu lain yang berkaitan dengan tema pendidikan pun saya masukkan juga. Mungkin ada juga dalam kalangan kita yang ingin gunakan lagu-lagu tersebut sebagai lagu selingan sepanjang majlis berlangsung. Jadi, jom download banyak-banyak!!

SENARAI LAGU WAJIB HARI GURU

DOWNLOAD Lagu Negaraku (minus one)
DOWNLOAD Lagu Negeri Sarawak : Ibu Pertiwiku

DOWNLOAD Lagu Kami Guru Malaysia (vokal)
DOWNLOAD Lagu Kami Guru Malaysia (minus one) 

DOWNLOAD Pendidik Bumi Kenyalang



SENARAI LAGU TEMA HARI GURU

DOWNLOAD 2009 - Guru Pembina Negara Bangsa (vokal)
DOWNLOAD 2009 - Guru Pembina Negara Bangsa (minus one)

DOWNLOAD 2011 - Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara (vokal)
DOWNLOAD 2011 - Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara (minus one)
DOWNLOAD 2011 - Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara (instrumental)

DOWNLOAD 2012 - Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara (vokal) 
DOWNLOAD 2012 - Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara (minus one) 
DOWNLOAD 2012 - Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara (instrumental)

DOWNLOAD 2013 - Hafiz dan Stacy - Transformasi Pendidikan Negara
DOWNLOAD 2013 - Hafiz dan Stacy - Transformasi Pendidikan Negara (minus one) 

DOWNLOAD 2014 - (lagu tema belum dikeluarkan)


SENARAI LAGU BERTEMAKAN PENDIDIKAN

DOWNLOAD Dendang Si Alai - Terima Kasih Cikgu

DOWNLOAD Indonesia - Terima Kasih Cikgu

DOWNLOAD Najwa Latif dan Upin Ipin - Terima Kasih Cikgu

DOWNLOAD Khalifah - Cikgu Ayu 

DOWNLOAD Pelangi - Biarku Menjadi Lilin

DOWNLOAD Saujana - Terima Kasih Cikgu

DOWNLOAD In-Team - Lilin Seorang Guru

DOWNLOAD Mirwana - Terima kasih Guru



Baca juga Tema Hari Guru untuk tahun ini!

p/s: Sesiapa yang ada cadangan lagu lain untuk dimasukkan dalam senarai di atas, sila tinggalkan nama lagu dan penyanyi kat komen di bawah ok!


52 ulasan:

  1. lagu hafiz stacy tu pun sedap gak dengar.

    BalasPadam
  2. yup.. kalau saya, lagu yang Indonesia tuh sedap gak.. comel dgn gaya keanak-anakan.. ;)

    BalasPadam
  3. knp lagu tema utk tahun ni xsame ngan tema? tema hari guru thun ni 1 aspirasi, 1 agenda....

    BalasPadam
  4. saya dah berjaya download.tqvm cikgu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ cikgu Zurina sebab sudi support blog nih.. ;)

      Padam
  5. cikgu nurul..
    lagu tema hari guru untuk tahun 2013 masih belum kluar lagi sebenarnya.. lagu yang ada tuh hanyalah lagu "Transformasi Pendidikan" yang dikeluarkan pada awal tahun 2013 sebagai anjakan pendidikan negara.. nanti kalau dah keluar lagu tema hari guru 2013, saya wujudkan link dia.. ;)

    BalasPadam
  6. ooo...ok...ada 2,3 lg sy download dr cni...tq ye...

    BalasPadam
  7. Lagu "Pendidik Bumi Kenyalang" ..... tolong cari & share.. TQ

    BalasPadam
  8. ok.. tq.. dah siap share lagu pendidik bumi kenyalang.. ;)

    BalasPadam
  9. blog utk guru...
    terbaik lah bro

    BalasPadam
  10. terima kasih saudara di atas.. teruskan menyokong blog ini yer...

    BalasPadam
  11. suka dengan lagu 'Kami Guru Malaysia' :) terima kasih cikgu!

    BalasPadam
  12. sama2.. tengok versi video lagi best.. ;)

    BalasPadam
  13. tak sabar rasanya nak celebrate hari guru..huhu
    mengajar kat mana cikgu??

    BalasPadam
  14. 1st tyme sambut kan? memang ler excited.. ;)

    saya mengajar di SMK Luar Bandar No.1 Sibu, Sarawak.. dah masuk 7 tahun dah..

    BalasPadam
  15. salam cikgu..lagu tema hari guru 2013 mmg xde lg kan? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya pun nak tanya soalan yg sama...lagu tema utk 2013 dah ada ke?

      Padam
    2. yup.. tadi pun saya tengok di laman web KPM masih tak ada lagi pengumuman mengenai lagu tema hari guru 2013..

      Padam
  16. salam..minus one utk lagu pendidik bumi kenyalang xde ke...

    BalasPadam
  17. lagu tema hari guru 2013 tak de pun..sapa ada bagi tau link ye...tq.

    BalasPadam
  18. terima kasih atas perkongsian lagu tetapi saya tak pandai nak download.failed aje..huhu.sape bole bantu????

    BalasPadam
    Balasan
    1. untuk nak download lagu dari link yang diberi, cikgu mesti LOG IN terlebih dahulu (boleh menggunakan akaun 4shared yang sudah didaftar atau melalui akaun Facebook).. kemudian, download dengan klik link DOWNLOAD seperti biasa.. ;)

      Padam
  19. Assalamualaikum cikgu. Terima kasih kerana sudi share lagu2. Amat membantu. :-)

    BalasPadam
  20. terima kasih... banyak membantu...

    BalasPadam
  21. Nak download lagu tema Hari Guru 2013 tak dapat, ade ke? Tak dengar lagi ni.....

    BalasPadam
  22. Analysis The Clear Lc-52le925un -- A a model in 3d Hdtv The fact that Delivers High-quality Pictures
    As well as Sound

    Feel free to visit my web blog :: eurocasino ()

    BalasPadam
  23. terima kasih.
    nak cari minus one im4u mcmana? ada tak
    pdgjawa@gmail.com

    BalasPadam
  24. semua lagu ni best best........

    BalasPadam
  25. ade satu lagu inteam uuntuk cikgu..lupe tajuk die..sgt best didengar...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih cikgu.. nanti saya kemaskini senarai lagu.. ;)

      Padam
  26. minus one xde ke lagu dendang si alai-terima kasih cikgu

    BalasPadam
    Balasan
    1. buat sementara nih blom ada.. kalau ada terjumpa kat mana2, nanti saya cuba kemaskini

      Padam
  27. assalamualaikum.... cikgu ada tak lagu tema untuk sambutan hari guru 2014? mohon share kalau ada..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam... belum ada cikgu.. kalau ada nanti saya share

      Padam
  28. Cgu..lagu tema hr guru 2014...da ada ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. belum ada.. kalau ada nanti saya update

      Padam
  29. minta izin download ye cikgu.. tq :)

    BalasPadam
  30. salam.. lagu tema 2014 lum ada lg ke? tinggal brapa hari je lg nk sambut hri guru..

    BalasPadam
  31. Mohon izin d/load, cikgu. T. Kasih

    BalasPadam
  32. Salam cikgu...lagu tema thun ni x kuar lg kan?

    BalasPadam
  33. Terima Kasih... semua bahan mengenai hari guru disini... terima kasih memudahkan kami...


    MNBMY... SK (LKTP) Tembangau 1, Kemayan, Pahang

    BalasPadam
  34. Dh tinggal sehari lagi tp lagu masih lom ada... susah le nak bentuk koir

    BalasPadam
  35. hingga saat ini masih menunggu kemunculan lagu tema...huhu

    BalasPadam
  36. lagu tema hari guru 2014 mane??????

    BalasPadam
  37. Lagu tema Hari Guru 2014 tak ada.. so jom kita download saja lah mana lagu ang ada.. ;)

    BalasPadam
  38. Hehe...!! Nampak gayanya macam tu le...!! :P

    BalasPadam
  39. lagu tema utk tahun ni belum keluar ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cikgu Amanah AKhasan.. gayanya macam dah tak keluar je lagu tema untuk tahun ini.. ;)

      Padam