.

.

KARTiKEL

Sabtu, 9 Mac 2013

Obama Adalah Dajjal / Antichrist Yang Dinantikan?

Hujung minggu macam nih, seperti biasa saya akan berlegar-legar dari satu website ke website yang lain, bagi mencari bahan menarik untuk dikongsikan dengan para pembaca. Sehinggalah saya terjumpa dengan sebuah video yang menarik perhatian saya untuk meneliti daripada minit pertama, sehinggalah minit terakhir. Lama woo. Hampir satu jam, melihat setiap bukti dan teori yang dikemukakan oleh tuan empunya video.


MISTERI | Obama Adalah Dajjal / Antichrist Yang Dinantikan?

Ia mendedahkan mengenai Obama adalah Dajjal atau Antichrist, Si Penyelamat Palsu yang telah ditunggu sekian lama oleh kita semua. Tuan empunya video telah mengemukakan bukti-bukti tersendiri yang diambil daripada beberapa sumber. Antara perkara menarik yang dibincangkan dalam video ini ialah:

1. Teori 9/11 dan perkara lain yang berlaku pada hari tersebut pada tahun sebelumnya.

2. Illuminati Puppet = Boneka Illuminati seperti Britney Spears, Rihanna, Madonna, Beyonce, Keysha dan apa yang telah disogokkan oleh mereka ini kepada kita.

3. Maksud simbolik di sebalik upacara majlis penutupan Olimpik 2012.

4. Hoover Dam dikatakan bakal menanti masa untuk diletupkan bagi konspirasi selepas 9/11 dan akan menyebabkan banjir seperti zaman Nabi Nuh.

5. Tarikh kritikal yang patut diberi perhatian iaitu pada 22 Mac 2013! Pada masa yang sama juga Obama dikatakan akan mengemukakan cadangan bagi operasi tanam cip elektronik.

5. Operasi tanam cip elektronik dalam badan manusia akan dilaksanakan dalam masa terdekat untuk mengawal pergerakan manusia.

6. Kewujudan generasi manusia baru yang sudah di"mind-set"kan oleh pihak Dajjal dan sistemnya.

7. Maksud tersirat oleh pihak Dajjal dalam filem pendek "I, Pet Goat II"

8. Persembahan Madonna sebagai Dewa Anubis Mesir semasa Persembahan Super Bowl 2012.

9. Simbolik maksud Phoenix dan penggunaan nya dalam banyak majlis besar dunia.

10. Muka Obama dikatakan sama dengan muka Firaun Akhenaten! Bukan setakat dia saja, tetapi isteri dan anak-anak pun sama!

11. Obama selalu diangkat sebagai tuhan dalam banyak media; majalah, rancangan tv, termasuk semasa kempen.

12. Kubu pertahanan US dikatakan dibina di bawah gunung, sama seperti yang dikatakan mengenai Dajjal dan askarnya yang akan keluar dari bawah tanah.

13. Banyak lagi...






Jika anda ada kesempatan, tontonlah video tersebut sehingga habis. 
Banyak info berguna dan boleh memberi manfaat kepada kita semua.

Sekadar Perkongsian!



Ciri-ciri Dajjal Mengikut Islam

1. Dajjal Buta sebelah Matanya
2. Dajjal adalah Pemuda Keriting
3. Dajjal adalah laki-laki pendek
4. Dajjal Lebar lehernya dan Bungkuk
5. Memiliki “Surga” dan “Neraka”
6. Diantara Kedua mata Dajjal tertulis KAFIR
7. Para Nabi telah memperingatkan dari Fitnah Dajjal
8. Dajjal tidak memiliki keturunan
9. Tempat Munculnya Dajjal
10. Dajjal tidak dapat masuk Makkah Madinah 
 
Sumber

 

Ciri-ciri Antichrist Mengikut Kristian

1. He comes from among ten kings in the restored Roman Empire; his authority will have similarities to the ancient Babylonians, Persians, and Greeks [Daniel 7:24; Rev 13:2 / Daniel 7:7]
2. He will subdue three kings [Daniel 7:8, 24]
3. He is different from the other kings [Daniel 7:24]
4. He will rise from obscurity…a “little horn” [Daniel 7:8]
5. He will speak boastfully [Daniel 7:8; Rev 13:5]
6. He will blaspheme God, [Daniel 7:25; 11:36; Rev 13:5] slandering His Name, dwelling place, and departed Christians and Old Testament saints [Rev 13:6]
7. He will oppress the saints and be successful for 3 ½ years [Daniel 7:25; Rev 13:7]
8. He will try to change the calendar, perhaps to define a new era, related to himself [Daniel 7:25]
9. He will try to change the laws, perhaps to gain an advantage for his new kingdom and era
[Dan 7:25]
10. He will not be succeeded by another earthly ruler, but by Christ [Daniel 7:26-27]
11. He will confirm a covenant with “many”, i.e. the Jewish people [Daniel 9:27]
This covenant will likely involve the establishment of a Jewish Temple in Jerusalem
[see Dan 9:27; Matt 24:15]
12. He will put an end to Jewish sacrifice and offerings after 3 ½ years and will set up an abomination to God in the Temple [Daniel 9:27, Matthew 24:15]
13. He will not answer to a higher earthly authority; “He will do as he pleases”[Daniel 11:36]
14. He will show no regard for the religion of his ancestors [Daniel 11:37]
15. He will not believe in any god at all [except for himself] [Daniel 11:37]
16. He will have "no regard for the desire of women": He will either be asexual or homosexual [Dan 11:37]
17. He will claim to be greater than any god [Daniel 11:37; 2 Thess 2:4]
18. He will claim to be God [2 Thessalonians 2:4]
19. He will only honor a “god” of the military. His whole focus and attention will be on his military. He will conquer lands and distribute them [Daniel 11:39-44]
20. His arrival on the world scene will be accompanied by miracles, signs and wonders [2 Thess 2:9]
21. Either he, or his companion [The False Prophet], will claim to be Christ [Matt 24:21-28]
22. He will claim that Jesus did not come in the flesh, or that Jesus did not rise bodily from the grave [2 John 7]. He will deny that Jesus is the Messiah [I John 2:22]
23. He will be worshipped by many people [Rev. 13:8]
24. He will hate a nation that initially will have some control over his kingdom, but he will destroy this nation [Rev 17:16-18]
25. He will appear to survive a fatal injury [Rev. 13:3; 17:8]
26. His name will be related to the number six hundred and sixty six—but not necessarily in an obvious fashion [Rev 13:17-18].
27. He will be empowered by the devil himself [Rev. 13:2] 

 Sumber

12 ulasan:

  1. Perkongsian ilmiah yg amat menarik cikgu :)
    http://aderakukeysah.blogspot.com/2013/02/30-perbuatan-yang-mewarisi-kepapaan.html

    BalasPadam
  2. tq khalid.. semoga semua beroleh manfaat.. kena banyak bersedia skang.. ;)

    BalasPadam
  3. macam mana dioarng terfikir utk buat teori mcm ni ea? me tak pernah nak terfikir..tp fikir2 balik bila baca info nie.. :)

    BalasPadam
  4. hmm.. kadang2, ada benda yang kita yang nampak, tapi orang lain tak nampak.. ada benda yang org nampak, tapi kita tak namapk.. xpe Nana.. baca wat tambah pengetahuan..

    BalasPadam
  5. ;) at least bleh wat sedikit preparation..

    BalasPadam
  6. Dunia semakin menakutkan.. Ya Allah selamatkanlah aku dari tipu daya dunia

    BalasPadam
  7. Interesting. Vee selalu cari info ttg illuminati ni and found out many things. Very interesting dan jadi semakin aware dengan surroundings. Skrg langsung tak layan lagu secular. Ada hidden msg disebalik semuanya itu, and worst is it's actually sejenis penyembahan kpd syaitan. Tsk2. Dunia akhir zaman..

    BalasPadam
  8. dia datang melawat malaysia dah hari ni....umat Islam perlu brsedia lebih berhati hati

    BalasPadam