About Me

Dokumentasi Mudah dan Murah ala PHOTOBOOK!

DOKUMENTASI ALA PHOTOBOOK

Untuk yang malas macam saya nih, boleh lah try wat dokumentasi guna konsep Photobook. Yang nih saya order dengan @photobookww Malaysia.

Beli baucer masa SHOPEE promo minggu lepas, dengan hanya RM0.66 untuk satu album. Saiz 6x6 siap Hardcover dengan 20 pages gambar. Normal price dia RM29.


Dokumentasi Mudah dan Murah ala PHOTOBOOK!
Dokumentasi Mudah dan Murah ala PHOTOBOOK!



Syarat dia kena edit pakai apps jer. Tapi takpe, mudah bangat. Susun susun. Dah siap order, cuma bayar kos pos jer dalam RM8. So total tak sampai RM10 pun untuk setiap album. Murah giler tau!

Cover depan tu saya edit pakai PowerPoint je seperti yang saya nak. Ada tajuk, tarikh. Boleh terus letak logo negara kasik wow sket.



Yang kali nih saya fokus dokumentasi kan kursus luar negara yang pernah saya attend. Senang sket nak tunjuk kat Nazir ke atau sapa-sapa yang datang melawat sekolah nanti. Nak bagi anak murid tengok pon senang.

So, selamat mencuba!


Dokumentasi Mudah dan Murah ala PHOTOBOOK!
Dokumentasi Mudah dan Murah ala PHOTOBOOK!


P/s: Baru tengahari tadi sembang dengan Cikgu Muaz Zulan pasal benda nih. Petang abam Poslaju dah mai hantar! 😍

Catat Komen

0 Ulasan