About Me

Edisi Triggered: Ubah Mindset Fikir Murid Dulu Baru Guru

Ada pulak hat triggered bila abam share cerita semalam. Sampai pm tepi bagai curah perasaan. 😪 Mohon baca betui betui ye.
Fokus utama dia yelah abam nak bagitau macam mana murid mencabar sebegitu membantu bina skil kemahiran dan kreativiti abam nih sebagai cikgu.
Sebab tu abam rasa kena dok situ lagi sebab Budak2 macam tu lebih memerlukan abam berbanding Budak lain di sekolah lain. Lagi2 kalau yang memang dah baguih.


Edisi Triggered: Ubah Mindset Fikir Murid Dulu Baru Guru

Edisi Triggered: Ubah Mindset Fikir Murid Dulu Baru Guru

Edisi Triggered: Ubah Mindset Fikir Murid Dulu Baru Guru

Edisi Triggered: Ubah Mindset Fikir Murid Dulu Baru Guru

Edisi Triggered: Ubah Mindset Fikir Murid Dulu Baru Guru

Kita dah kena start pikir, keperluan untuk murid tu lebih utama daripada keperluan untuk guru.
Sebab tu kalau kat Korea, semua cikgu2 dia kena rotate sekolah setiap 5 tahun sekali. Nak jaga kualiti guru. Bagi semua rasa jenis sekolah, jenis murid. Tau tang mana susah, tau tang mana senang.
Untong jugak sebab dengan bergeraknya guru hebat tu, murid sekolah lain pun baru lah boleh merasa belajar dengan dia.
Tak ada lah yang take for granted sangat, walau di mana anda berada.
Pasnih kalau ada hat nak triggered lagi, Mungkin kita boleh propose program "1 Bulan di Sekolah Saya, 1 Bulan di Sekolah Awak"!
Jom sama2 jadi cikgu hebat hari nih 😘

Catat Komen

0 Ulasan