About Me

Blog Kena Deactivate, Jangan Dengar Cerita Orang

Tetiba malam nih, blog saya cikguhailmi.com banyak pulak kena terjah. Rasanya students PT3 dah nih. Baru nak cari bahan nak study Sains esok kerr??.. kikiki

Bila dah macam-macam kes sehari dua nih, teringatlah saya kisah masa kat sekolah lama dulu. Tahun 2014 dulu dulu.

Akibat viral daripada dua buah blog lain (bukan bahan saya), depa pun taktau sapa punya, maka sampai beberapa pegawai JPN turun dan ambik statement tentang apa yang saya tulis kat blog.


Kemenangan adalah hadiah bagi orang-orang yang bersabar   (Cikgu Hailmi, 2019)
Kemenangan adalah hadiah bagi orang-orang yang bersabar   (Cikgu Hailmi, 2019)

Agaknya dia study pun tak pasal blog dan penulisan saya nih, main dengar jer cakap orang, maka datang pun dah macam ala-ala abam polis mai siasat. Siap mintak print semua bahan blog saya, nak buat bukti katanya. Pesan, sila deaktifkan blog cikgu ya!

Alhamdulillah. Sebab takdek benda pun nak disabit, maka saya pun bebas lepas gitu jer lah. Bukan saya main tulis atau share sebarang. Masih ada etika dan integriti ler. Benda kita tak buat salah, buat pe nak takut.

Tapi cara depa mai tu, memang boleh gugur jugak ler jantung. Yang peliknya, masa menang Johan kebangsaan, takdek plak depa mai berondong camtu. Sunyi sepi jer sapa pun tak tahu. Hehehe..
Oh ya, menang kebangsaan tu dua kali ya!

P/s: Nak tahu tak budak-budak tu dok search artikel pasal tajuk apa? 🤪🤪


Catat Komen

0 Ulasan