About Me

Kisah Sebuah Beg: Tinggal dan Hadiah Persahabatan!

Hari nih sampai saja di sekolah, saya disapa Pengetua dan PK Pentadbiran; barang besar apa yang dipos ke sekolah untuk saya. Pelik juga, sebab biasanya untuk urusniaga online, saya prefer alamat rumah berbanding sekolah.

Kotak besar. Puas juga memikir, barang apa saya order. Seingat saya, memang tak ada. Bila dibuka, terkejut sebab ada beg kabin baru!

Kisah Sebuah Beg





Kisahnya Sabtu lepas, masa pulang dari Sarawak, saya tak di benarkan check in luggage sebab masa flight ke Alor Setar kurang sejam. Memang tak boleh masuk. Nak hand carry pun tak boleh sebab saiz beg besar.

Maka pilihan yang saya ada, hanya ambil barang penting, Keperluan dan pindah kan ke beg plastik hadiah kawan saya, Cg Szu Ching. Saya tinggalkan beg kabin saya di KLIA2! 😭😭😭 Terkilan juga. Tapi nak buat camana itu saja pilihan saya. Kalau tak, kena beli tiket flight baru dan terbang esoknya.

Memang dah tak jadi rezeki saya kot. Patut lah masa kat Airport Sibu arituh pun, boleh ada yang tersilap ambik beg saya bawak balik rumah. Dah petanda awal nak jadi takdek rezeki. Hahahahhaa.. 

Apa pun saya dedikasikan ucapan terima kasih khas buat Cikgu Donny Dahlan, PK Pentadbiran SMK Dalat atas hadiah beg baru. Saya tak mintak ganti pun, memang dah redho jer anggap bukan rezeki saya beg tu. Tapi katanya, hadiah hari jadi awal dan persahabatan. Hehehehe terima kasih Cikgu!

Saya doakan yang terbaik buat cikgu dan keluarga, dengan anak-anak yang comel tu dan semoga juga cepat cepat jadi Pengetua. Kita perlukan ramai pemimpin sekolah yang proaktif dan berfikir luar kotak macam Cg Donny! Selamat maju jaya.. 💐💐💐
.
.
.
P/s: Banyak sangat budi baik sepanjang saya di Sarawak baru baru nih. InshaaAllah tetap akan saya kenang jasa baik kalian. @ Smk Jerlun





Catat Komen

0 Ulasan