About Me

Tarbiyyah 8 Tahun - Jangan Give Up Kalau Ada Yang Tak Appreciate Usaha Kita

Pengalaman 8 tahun di tempat orang, merupakan satu tarbiyyah yang baik untuk saya.

Cakap apa saja. Johan Kebangsaan? Johan negeri? Johan daerah? Semua pernah di bawak balik ke sekolah bersama anak murid. Walaupun hakikatnya, sekali pun tak pernah diundang untuk hadir, atau dirai masa majlis Hari Guru pada masa tu. Hatta peringkat daerah. Jadi tak payah sembang pasal nak dijulang, dijunjung atau disanjung.Tarbiyyah 8 Tahun
Tarbiyyah 8 Tahun

Atas apa alasan, abam tak peduli dan kisahkan pun. Sebab abam buat bukan untuk sesiapa. Tapi untuk anak-anak murid kesayangan abam jugak. It's our story, not yours... 

Alhamdulillah abam redho. Itu jer rezeki abam. Rupanya Allah tangguhkan banyak untuk kemudiannya. 

Mungkin juga ada yang terlupa. Terlupa bahawa banyak lagi kejayaan yang abam nak bagi dan tunjuk kan. Mudahan kemudian nya juga, ada yang tak lupa lagi.  ;)
p/s: Lesson to learn, nak bagitau cikgu cikgu, jangan give up kalau ada yang tak reti nak appreciate kejayaan kita.. ;)  

Catat Ulasan

2 Ulasan

  1. Ya.. Setuju ..Innama a'malu binniat..buat kerana Allah taala. .Yg penting kita gembira, puas hati dgn kerja buat kita. Krn penilai plg agung adalah Allah Taala. .insyaallah Allah akn beri rezeki yg tak disangka2..kdg APC x pnh dpt ttp bila nazir dtg bt pemantauan kita layak dan di anugerahkn guru cemerlang. Allah tangguhkn sesuatu krn Allah nk bg double, triple rezeki yg kita sendiri x jangka.

    BalasPadam
  2. ������Allah ada kan bro. Ya benar. Kejayaan bersama anak muird.Meskipun baru di sekolah dan negeri sekarang,saya nak polish bakat anqk murid saya yang datang dari anal pesawah. Tetapi ada senior yang melakukan pelbagai cara, demi melihat saya jatuh dan menangis.

    BalasPadam