About Me

Idea P&P Sains : Buku Skrap Agen Pendebungaan

Idea kreatif ini dikongsikan oleh Cikgu Rudziah Fadil di group Cikgu Sains Kreatif. Aktiviti menarik ini dijalankan dengan begitu mudah. Pelajar menangkap gambar pelbagai jenis bunga yang ada di sekeliling mereka. Kemudian, dengan berdasarkan pemerhatian, pelajar perlulah menentukan agen pendebungaan bagi bunga tersebut berdasarkan ciri-ciri yang ada pada bunga. 

Hasil pemerhatian dan kajian tersebut akhirnya dipersembahkan dalam bentuk buku skrap yang cantik dan menarik. Hebat betul hasil kerja pelajar Cikgu Rudziah ini. Tahniah adik-adik dari SMK (P) Temenggong Ibrahim dengan hasil anda yang tip top! Teruskan usaha.. ;)
Catat Ulasan

1 Ulasan

  1. assalamualaikum...menarik la blog cg ni...heheh...asalnya sy mncari pppm..dh bc sy jenguk2 godek2 blog cg..aktif la brblog ek..ada masa rupanyerr cg nihh..setahu sy guru nk tgk tv pn xde msa..hehehe...apa2 pn cg terbaik..mngajar sbb minat dan bkn sbb xda pilihan kerjaya lain..sy pn bkrja di sek..tp bkn guru hihi (paham2 je la huhu)..sy x memilih kerjaya guru sbb sy x minat..walaupun sy di taraf ini (brgaji rendah wpun ada degree) sy selesa..bahagia hahaha...sy tahu rezeki Allah tetap ada..
    p/s.. brdrama dgn murid tu cmne..hihihi..jgn 'brdrama' plk ek..kihkihkih

    #kadangkala suka drama tamil...hahaha..suka tak..suka tak???

    BalasPadam