About Me

Cikgu Cabul 4 Murid Darjah Dua!

Empat murid perempuan sebuah sekolah rendah di Besut, mengadu dicabul oleh seorang guru di dalam sebuah bilik di sekolah berkenaan pada 9 Jun lalu. Difahamkan dalam kejadian kira-kira jam 9.45 pagi itu, guru lelaki itu didakwa mencabul murid tahun dua di bilik kesihatan sekolah berkenaan. Kisah itu terbongkar pada 21 Jun lalu apabila salah seorang daripada murid tersebut telah memaklumkan kepada ibunya mengenai perbuatan guru terbabit. Kanak-kanak itu memberitahu, guru berkenaan telah melakukan perbuatan lucah terhadapnya dan dua lagi rakannya. Sebaik sahaja mengetahui kejadian itu, ibu kanak-kanak terbabit segera membuat laporan polis di Balai Polis Jertih pada 24 Jun lalu. 

Cikgu cabul murid perempuan darjah dua

Ketiga-tiga murid tersebut tinggal di kampung sama dan berdekatan dengan sekolah tersebut. Manakala sumber memberitahu, mangsa keempat murid tahun dua sekolah sama tampil membuat laporan kelmarin, mendakwa turut menjadi mangsa guru tersebut.
Difahamkan, perkara itu terbongkar selepas ibu mangsa mendengar kes berkenaan lalu bertanyakan kepada anaknya sama ada dia turut dicabul guru tersebut.

Murid terbabit mengadu menerima nasib sama seperti rakannya dengan mendakwa guru berkenaan telah memasukkan jari ke dalam kemaluannya selepas menutup mata dan mulut dengan pita pelekat manakala kaki dan tangannya diikat dengan tali. Ketua Polis Daerah, Superintendan Kamaruddin Mohd Zakaria ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu tetapi enggan mengulas lanjut kerana siasatan masih dijalankan.


p/s: Lagi Cikgu... nampaknya musim cikgu-cikgu masuk berita kali nih. Guru Ditembak, Guru Racist, Guru suruh makan dalam jamban, Guru diugut bunuh, Guru...Guru...dan Guru.... semua mensasarkan Guru nampaknya, macamana kita nak memartabatkan profesion. Jaga cikgu-cikgu, yang baik dilakukan seorang guru itu jarang keluar berita, kalau yang buruk belum tentu 'sahih' pun awal2 sudah keluar berita. Akhirnya yang buruk disimpan dalam ingatan masyarakat, yang baik dibiarkan sepi berlalu begitu sahaja...  So, rakan guru, jom kita jaga perangai masing-masing yer, supaya lebih disenangi..


Catat Ulasan

3 Ulasan

  1. berlaku di besut...tapi cikgu tu bukan org Besut..orang jauh..duk Besut je..tak tau citer camna dah..dlm sisatan

    BalasPadam
  2. dahsyat tol.. kesian budak2 tuh.. silap haribulan trauma sampai ke besar..

    BalasPadam