About Me

Berbaloi Sungguh Kunjungan ke Makmal Phykir UPSI

Rezeki Jumaat hari nih dapat bertandang ke Makmal Phykir bersama Prof Rosly Jaafar dan Dr Muhd Ibrahim di UPSI. Tak plan pun nak singgah. Tapi menjadi plak rezeki ari nih.

Kagum sungguh dengan kreativiti Prof Rosly dan team kat lab nih. Gedung ilmu weyh! Ini baru lah betul #inovasi. Benda fizik yang complicated, dapat dipermudahkan dengan produk yang cukup simple dan low cost. Ada bahan yang free pun boleh guna. Serious berguna weyh...


Berbaloi Sungguh Kunjungan ke Makmal Phykir UPSI

Berbaloi Sungguh Kunjungan ke Makmal Phykir UPSI

Berbaloi Sungguh Kunjungan ke Makmal Phykir UPSI

Berbaloi Sungguh Kunjungan ke Makmal Phykir UPSI


Saya sangat saran kan mana-mana pihak boleh bawa benda-benda macam nih masuk ke sek
olah sebab kit nya yang sangat sesuai dengan syllabus kita. InshaAllah boleh bantu murid faham dengan lebih jelas dan mudah.

Oleh sebab Prof Rosly dan teamnya juga langsung tak lokek nak berkongsi ilmu, maka saya doakan semoga urusan team Phykir dalam nak berkongsi ilmu dipermudahkan Allah sentiasa.

Berbaloi Sungguh Kunjungan ke Makmal Inovasi Phykir UPSI

Berbaloi Sungguh Kunjungan ke Makmal Inovasi Phykir UPSI

Berbaloi Sungguh Kunjungan ke Makmal Inovasi Phykir UPSI

Berbaloi Sungguh Kunjungan ke Makmal Inovasi Phykir UPSI

Berbaloi Sungguh Kunjungan ke Makmal Inovasi Phykir UPSI

Berbaloi Sungguh Kunjungan ke Makmal Inovasi Phykir UPSI


P/s: Rasa kembang kepala, dapat banyak idea untuk inovasi. Thank you Prof! 🤗🤗🤗 @ Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)




Catat Komen

0 Ulasan