.

.

Isnin, 10 Jun 2019

Submit Gambar, dan Jadi Sebahagian Daripada The People's Moon!

Semalam saya menerima satu komen di ruangan Instagram saya, https://www.instagram.com/cikguhailmi/ pada sekeping gambar semasa saya menyertai program Beyond the Moon. Program anjuran Kedutaan Amerika Syarikat, MDEC dan Perpustakaan Kedah itu adalah bersempena Sambutan 50 Tahun Ulangtahun kejayaan Apollo 11 mendarat di bulan.

 

Jom join misi menjadi sebahagian daripada The People's Moon
Jom join misi menjadi sebahagian daripada The People's Moon


Menyahut cabaran daripada The People's Moon untuk menjadi sebahagian daripada mereka pula, maka saya submit gambar tersebut untuk satu projek mega mereka. Iaitu nak hasilkan mozek gambar gergasi daripada gambar-gambar yang dihantar. Dan istimewanya semua berkongsi rasa dan keghairahan yang sama bagi jelajah manusia ke angkasa. Nih projek global tau!

Mozek gambar ini akan dipublish pada 20 Julai 2019, di  lokasi popular yang bakal dimaklumkan kemudian. Surprise katanya. Plak dah.. Jadi, bagi yang juga berminat nak submit gambar anda yang berkaitan dengan tema, maka saya mudahkan dengan 4 langkah mudah berikut.


01 - Buka web The People's Moon
Taip https://thepeoplesmoon.com/ dan klik Participate Here . Muka depan laman web. So boleh explore untuk nak tahu lebih lanjut inisiatif yang page nih jalankan. 

The People's Moon
The People's Moon
 

02 - Isi Maklumat
Maklumat yang diminta mudah saja. Nama penuh anda, emel dan lokasi. Upload gambar, dan sedikit kata-kata atau kisah anda yang berkaitan dengan kenangan pendaratan bulan. Atau apa-apa saja kisah yang berkaitan bulan dan peristiwa tersebut. Dah siap isi tekan SUBMIT.

Isi maklumat asas, upload gambar dan sedikit kisah kenangan anda
Isi maklumat asas, upload gambar dan sedikit kisah kenangan anda



03 - Tunggu Pengesahan
Selepas dah submit, tunggu lah sampai penganjur review dan semak dulu kesesuaian gambar anda. Kalau semuanya ok, penganjur akan emel semula kepada anda notifikasi memaklumkan penyertaan anda berjaya. 


Notifikasi gambar dah berjaya disahkan sebahagian daripada The People's Moon
Notifikasi gambar dah berjaya disahkan sebahagian daripada The People's Moon

Gambar saya yang dah siap disubmit dan disahkan!
Gambar saya yang dah siap disubmit dan disahkan!


Bersama notifikasi tersebut juga ada link disertakan kepada gambar anda yang berjaya tadi. Tengok ler, cantik ke hensem ke idak. Kena redho jer. Sebab, lepas tu dah tak boleh buat apa dah.. Hahahaha


04 - Semak Gallery
Kalau berminat nak tengok penyertaan-penyertaan lain, anda boleh jer klik ke GALLERY di pautan https://thepeoplesmoon.com/gallery/ dan lihat orang lain dari negara lain di seluruh dunia.

Gallery the People's Moon pun dah ada muka abam
Gallery the People's Moon pun dah ada muka abam

Nampak tak gambar saya kat situ?!! Bangga lah jugak bila tengok gambar saya pun ada bersama-sama gambar orang lain. Mestilah depa ingat, angkasawan manaaaa lah nih! hahahahahhaa..


OK, jom kita ramaikan lagi penyertaan rakyat Malaysia dengan misi global nih. Cari gambar yang sesuai dan submit. Tunjukkan juga bahawa kita juga punya rakyat yang cakna dan ghairah dengan angkasa dan teknologinya. Jom!




1 ulasan:

  1. Bagus perkongsian ni..teruskan perjuangan cikgu hailmi...sy dh masukkan blog cikgu ke bloglist saya.

    BalasPadam