.

.

Sabtu, 17 Februari 2018

Mee Udang Viral Perlis

Sebenarnya jarang saya nak menulis pasal makanan nih. Tapi disebabkan sedapnya mee udang viral Perlis nih dan saya rasa patut dikongsi keenakkannya lagi dengan orang lain, maka saya up sket status pasal Mee Udang Viral Perlis nih. Sangat recommend ok!

Mee Udang Viral Perlis
Mee Udang Viral Perlis


Kedai Mee Udang Dalinda nih terletak di Kuala Sungai Padang, jalan dari Simpang Ampat Perlis nak menghala ke Sanglang. Kedainya terletak atas sungai gitu. Hahaha. Kadang-kadang kalau sepintas lalu, memang kurang perasan sket kedainya. Tapi jika anda dah sampai area tandop di muara Kuala Sungai Padang tu, maknanya kedai tu dah dekat la.


Lokasi Mee Udang Viral Perlis
Lokasi kedai Mee Udang Viral Perlis
  
Kena seberang sungai nak ke Kedai Mee Udang Dalinda
Kena seberang sungai nak ke Kedai Mee Udang Dalinda
 
Kedai atas sungai
 
Makan mee udang bersama sahabat

Yang specialnya mee udang kat sini, sebab rasa kuah dia yang memang sedap dan juga saiz udang freshnya yang besar-besar. Boleh bayang tak, bayar RM10 untuk mee udang saiz gedabak. Kalau selera besar lagi, boleh bayar RM18 untuk mee udang special, dengan saiz udang lagi gedabak!


Pastu bagi mereka yang tak berminat dengan mee kuah-kuah nih, boleh lah try diorang punya Nasi Goreng Udang, atau pun Mee Goreng Udang. Pun Sedap oi!! 

Kalau pula tak minat benda-benda udang nih, boleh order Mee Ketam. Huuuhhhhhh.. Dapppp!!! Meleleh habaq ang..


Mee Udang Viral Perlis ~ RM10 jer weyh
Mee Udang Viral Perlis ~ RM10 jer weyh

Kalau tak nak mee udang, anda boleh try Mee Ketam... dapppp!
Kalau tak nak mee udang, anda boleh try Mee Ketam... dapppp!

Cakap banyak pun tak guna, sila pi try sendiri. Serius saya recommend sangat sebab sedap. Lagi sedap daripada mee udang yang dok viral kat negeri lain, ala yang terkenal tuuuu. Dua-dua saya dah try, dah pilihan saya, Mee Udang Perlis nih jauh lagi sedap oiiii.

Jadi bagi yang berhajat nak mai, mungkin orang jauh, maka saya bagitau sket waktu operasi diorg mula jam 6.00 petang sampai ke malam. Anda boleh mai awal sket, sambil tengok sunset kat Kuala Sungai Padang tu yang lawa gila baq ang. Boleh selfie-selfie masuk instagram. Hahahahaa..


Keindahan sunset di Kuala Sungai Padang, Perlis
Keindahan sunset di Kuala Sungai Padang, Perlis

Ada nombor fon yang tertera kat situ, boleh call jugak lah kalau betui-betui nak make sure kedai Dalinda tu bukak. Sian lah kan, datang jauh-jauh, sekali kedai tutup. 

Ok, apa-apa pun, sila gi cuba dan selamat menjamu selera!



0 Kata-kata Bijak Pandai:

Catat Ulasan