.

.

KARTiKEL

Ahad, 20 Januari 2013

Download Lagu Transformasi Pendidikan Negara Nyanyian Hafiz & Stacy

Kementerian Pendidikan Malaysia sudah mengeluarkan mp3 lagu tema baru pendidikan Malaysia secara rasminya pada 18 Januari 2013.
 
Hafiz dan Stacy dipilih untuk menyanyikan Lagu Transformasi Pendidikan Negara yang bertujuan untuk memberi gelombang kesedaran kepada semua lapisan masyarakat akan Transformasi yang sedang dilakukan kepada sistem pendidikan Malaysia.

Hafiz Stacy Transformasi Pendidikan Negara Lagu KPM

KLIK UNTUK DOWNLOAD

Lirik Lagu
"TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA"
oleh :HAFIZ DAN STACY

Demi menjayakan sadupan Malaysia
Menerusi pendidikan berkualiti

Di kota di desa
Ilmu dikongsi bersama
Membina potensi insan yang seimbang

c/o
Ayuhlah kita semua bersama satu suara
Melonjakkan pendidikan bertaraf dunia

Demi membangunkan insan kreatif inovatif
Transformasi pendidikan diutamakan

Bangunlah kita semua
Kejayaan di hadapan
Bersatu hati menjunjung hasrat yang utama

Ayuhlah kita semua bersama padu tenaga
Menjanakan keilmuan demi masa depan
Malaysia...

ulang c/o

Demi membangunkan insan kreatif inovatif
Transformasi pendidikan diutamakan
 
Bangunlah kita semua
Kejayaan di hadapan
Bersatu hati menjunjung hasrat yang utama

Ayuhlah kita semua bersama padu tenaga
Menjanakan keilmuan demi masa depan
Malaysia...


6 ulasan:

  1. dah dengar lagu nii.. tapi belom ada yg official lg bila cari kat You tube. mungkin video lagu sms hari pelancaran kot :) . btw, singgah sini. terima kasih ltk link blog kat sidebar hehe *nk buat jugak ahh* hewhew :]

    selamat berblogging! blog canteks! ngeee :D

    BalasPadam
  2. TQ Rann.. baru nak belajar2 jer nih.. jom kita exchange links.. support each other k! ;)

    BalasPadam
  3. Anyway, download link yang saya bagi nih memang versi studio high quality punya mp3 Hafiz dan Stacy - Transformasi Pendidikan Negara.. Memang BEST sangat dengar diorang duet.. sedap3x! Vokal Hafiz mantap!;)

    BalasPadam
  4. post lgu KAMI GURU MALAYSIA dan PENDIDIK BUMI KENYALANG juga..hehe..mna lar tahu ada yg nak cari

    BalasPadam
  5. En Norhailmi saya nak minta confirmkan mmg ini ker lagu tema hari guru 2013

    BalasPadam
  6. Noraziela.. lagu tema hari guru 2013 sebenarnya belum diterbitkan lagi oleh KPM.. lagu Hafiz dan Stacy ini adalah lagu baru KPM ke arah mentransformasikan pendidikan kat Malaysia yg diterbitkan pada awal tahun 2013..

    BalasPadam